Marokkói törökmogyorós répakence
|
2025. február 27.
Ínyenc marokkói répakence sült sárgarépából, különleges fűszerezéssel, törökmogyoróval. Kenheted teljes értékű kenyérszeletre, házi zabpitára, édesbugonyás zabbucira, vagy például vöröslencse-bagelre!
Hozzávalók
- 500 szál sült vagy főtt sárgarépa
- 1 kk. fahéj
- 1 kk. őrölt gyömbér
- 1 kk. római kömény
- só, bors
- csipet chili
- 1 ek. citromlé
- 2 ek. paradicsomszósz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 marék törökmogyoró
Tálaláshoz
- durvára tört törökmogyoró
- friss koriander vagy petrezselyem
Elkészítés
- Szeleteld fel a sült/főtt sárgarépát és dobd aprítógépbe.
- Szórd hozzá a fűszereket, citromlevet, paradicsomszószt, fokhagymát és a törökmogyorót.
- Jó alaposan aprítsd össze. Ha krémesebb, hígabb állagot szeretnél, akkor önts hozzá egy pici vizet vagy növényi tejet.
- Tálald az elkészült fűszeres kencét durvára tört törökmogyoróval és friss petrezselyemmel vagy korianderrel.