Marokkói törökmogyorós répakence

Sike Betti | 2025.02.27.
Stopper ikon
10 perc
Teríték ikon
1 nagyobb tálka

Ínyenc marokkói répakence sült sárgarépából, különleges fűszerezéssel, törökmogyoróval. Kenheted teljes értékű kenyérszeletre, házi zabpitára, édesbugonyás zabbucira, vagy például vöröslencse-bagelre!

Hozzávalók

  • 500 szál sült vagy fÅ‘tt sárgarépa
  • 1 kk. fahéj
  • 1 kk. Å‘rölt gyömbér
  • 1 kk. római kömény
  • só, bors
  • csipet chili
  • 1 ek. citromlé
  • 2 ek. paradicsomszósz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 marék törökmogyoró

Tálaláshoz

  • durvára tört törökmogyoró
  • friss koriander vagy petrezselyem

Elkészítés

  1. Szeleteld fel a sült/főtt sárgarépát és dobd aprítógépbe.
  2. Szórd hozzá a fűszereket, citromlevet, paradicsomszószt, fokhagymát és a törökmogyorót.
  3. Jó alaposan aprítsd össze. Ha krémesebb, hígabb állagot szeretnél, akkor önts hozzá egy pici vizet vagy növényi tejet.
  4. Tálald az elkészült fűszeres kencét durvára tört törökmogyoróval és friss petrezselyemmel vagy korianderrel.

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...