Téné vöröslencse-bagel

Sike Betti | 2025.02.08.
Stopper ikon
50 perc
Teríték ikon
6 bagel

Egészséges alternatíva kenyérszelet/zsemle helyett ez a téné vöröslencse-bagel!

Hozzávalók

  • 250 gramm vöröslencse - minimum 2 órára beáztatva
  • 1/3 bögre víz
  • 3 ek. natúr növényi joghurt
  • 1 ek. almaecet
  • fél bögre útifű maghéj
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • fél bögre zabpehelyliszt
  • 2 ek. sörélesztőpehely
  • 2 tk. datolyakrém

Elkészítés

  1. Mosd át a vöröslencsét, majd áztasd be minimum 2 órára (de legjobb, ha egy éjszakára).
  2. Öblítsd és csepegtesd le, majd öntsd turmixgépbe a vízzel, növényi joghurttal, almaecettel és sóval. Alaposan turmixold össze többször megállítva és pihentetve a gépet, míg homogén masszát nem kapsz.
  3. Öntsd a masszát egy tálba és add hozzá az összes többi hozzávalót. Várj vele 10-15 percet, majd vizes kézzel formálj kis gombócokat, majd a gombócokat lapítsd le és szúrd ki a közepüket.
  4. Ízlés szerint megszórhatod egy kis őrölt mákkal, szezámmaggal és sóval, de ez elhagyható.
  5. 180 fokos sütőben süsd őket 30 percig, míg a tetejük picit megbarnul. Várd meg, míg kihűlnek.

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...