
Téné vöröslencse-bagel
|
2025.02.08.
Egészséges alternatíva kenyérszelet/zsemle helyett ez a téné vöröslencse-bagel!
Hozzávalók
- 250 gramm vöröslencse - minimum 2 órára beáztatva
- 1/3 bögre víz
- 3 ek. natúr növényi joghurt
- 1 ek. almaecet
- só
- fél bögre útifű maghéj
- 1 tk. szódabikarbóna
- fél bögre zabpehelyliszt
- 2 ek. sörélesztőpehely
- 2 tk. datolyakrém
Elkészítés
- Mosd át a vöröslencsét, majd áztasd be minimum 2 órára (de legjobb, ha egy éjszakára).
- Öblítsd és csepegtesd le, majd öntsd turmixgépbe a vízzel, növényi joghurttal, almaecettel és sóval. Alaposan turmixold össze többször megállítva és pihentetve a gépet, míg homogén masszát nem kapsz.
- Öntsd a masszát egy tálba és add hozzá az összes többi hozzávalót. Várj vele 10-15 percet, majd vizes kézzel formálj kis gombócokat, majd a gombócokat lapítsd le és szúrd ki a közepüket.
- Ízlés szerint megszórhatod egy kis őrölt mákkal, szezámmaggal és sóval, de ez elhagyható.
- 180 fokos sütőben süsd őket 30 percig, míg a tetejük picit megbarnul. Várd meg, míg kihűlnek.