
Tofu carbonara
|
2025.05.07.
Hozzávalók
Szószhoz
- 1 bögre kézzel szétmorzsolt füstölt tofu
- 1 citrom leve
- 2 tk. fokhagymapor
- 1 tk. vöröshagymapor
- só, bors
- fél kk. fekete só
- 1 ek. szárított metélőhagyma
- 4-5 ek. sörélesztőpehely
- 1 bögre növényi tej
- fél bögre kesudió vagy esetleg mandula - 1 órára beáztatva
- fél ek. mandulavaj
- 1/2 kk. kurkuma
- 1 tk. dijoni mustár
- 1 db vöröshagyma - pici vízen megpárolva
- 1 szál újhagyma díszítésnek
Tofu-baconhöz
- 200 gramm füstölt tofu
- 3 ek. szójaszósz vagy tamari
- fél ek. sűrített paradicsom
- 1 tk. fokhagymapor
- 1 tk. füstölt pirospaprika
- 2 ek. datolyakrém
- teljes kiőrlésű, vagy gluténmentes teljes értékű spagetti
Elkészítés
- Tedd a szósz hozzávalóit egy aprítógépbe és jó alaposan dolgozd össze.
- A tofu-baconhöz vágd apróra a tofut és egy tapadásmentes serpenyőben pirítsd jól meg. Közben keverd össze a szójaszószt, sűrített paradicsomot, pirospaprikát, fokhagymaport és datolyakrémet, majd öntsd rá a megpirított tofura és a marináddal együtt pirítsd még egy percig.
- Főzd ki a tésztát. Öntsd nyakon a szósszal, keverd hozzá a tofu-bacont és szórd meg aprított újhagymával.