Tofu carbonara

Sike Betti | 2025.05.07.
Stopper ikon
50 perc
Teríték ikon
4 fő

Hozzávalók

Szószhoz

  • 1 bögre kézzel szétmorzsolt füstölt tofu
  • 1 citrom leve
  • 2 tk. fokhagymapor
  • 1 tk. vöröshagymapor
  • só, bors
  • fél kk. fekete só
  • 1 ek. szárított metélőhagyma
  • 4-5 ek. sörélesztőpehely
  • 1 bögre növényi tej
  • fél bögre kesudió vagy esetleg mandula - 1 órára beáztatva
  • fél ek. mandulavaj
  • 1/2 kk. kurkuma
  • 1 tk. dijoni mustár
  • 1 db vöröshagyma - pici vízen megpárolva
  • 1 szál újhagyma díszítésnek

Tofu-baconhöz

  • 200 gramm füstölt tofu
  • 3 ek. szójaszósz vagy tamari
  • fél ek. sűrített paradicsom
  • 1 tk. fokhagymapor
  • 1 tk. füstölt pirospaprika
  • 2 ek. datolyakrém
  • teljes kiőrlésű, vagy gluténmentes teljes értékű spagetti

Elkészítés

  1. Tedd a szósz hozzávalóit egy aprítógépbe és jó alaposan dolgozd össze.
  2. A tofu-baconhöz vágd apróra a tofut és egy tapadásmentes serpenyőben pirítsd jól meg. Közben keverd össze a szójaszószt, sűrített paradicsomot, pirospaprikát, fokhagymaport és datolyakrémet, majd öntsd rá a megpirított tofura és a marináddal együtt pirítsd még egy percig.
  3. Főzd ki a tésztát. Öntsd nyakon a szósszal, keverd hozzá a tofu-bacont és szórd meg aprított újhagymával.

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...