Jogászból vegán hobbiséf

Jogászból lettem vegán hobbiséf, majd a hobbim a vállalkozásommá és egyben erkölcsi küldetésemmé nőtte ki magát. A növényi táplálkozás gyökeresen megváltoztatta az életutam, a világról és az egészséges táplálkozásról alkotott elképzeléseimet.

Jogi egyetemet végeztem, majd 4 év ügyvédjelölti lét után ügyvéddé váltam, amelyben megtaláltam ugyan a kreativitást, de a szüntelen alkotás után sóvárgó lelkemnek ez nem volt elég. Szabadidőmben festményeket, a lakásunk falait, vagy éppen vázákat festettem, barkácsoltam, dekoráltam, mindegy volt, csak valamit alkothassak. Az egyetemen, majd utána ügyéd-jelöltként eltöltött 10 év alatt megismertem önmagam, a motivációim és egyre egyértelműbbé vált, hogy az utamnak egy határozott kanyart kell vennie. Évek óta minimális fordulatszámon pörögtem, és nem tudtam, hogy ez a megfelelő kreatív tevékenységgel százszorosára is gyorsulhat.

Sike Betti egy fej kelkáposztát tart
pore

Vegán utam kezdete

2018 novemberében az akkor már vegán párom hatására – néhány megdöbbentő valóságfeltáró videó végignézése után – egyik napról a másikra eldöntöttem, hogy nem akarok többé részt venni az állatok kizsákmányolásában. Vegán lettem. Ez az én legfőbb motivációm, amely az utamnak sziklaszilárd erkölcsi alapot adott és amely miatt soha többé nem fogok állati termékeket fogyasztani. Nem valami időleges divatdiéta, nem vallás vagy szélsőséges ideológia, hanem egy egyszerű és logikus, megingathatatlan etikai meggyőződés és nincsen olyan körülmény, amely ezt megváltoztathatná. Az én felfogásom szerint érző életből nem lehet étel.

Sike Betti diót szór egy tálba

“TÉNÉ” és gyógyulás

Az erkölcsi indíttatású átállásom aztán nagyon hamar egészségügyi változásokat hozott. Növényi étrenden többféle hormonális betegségből gyógyultam meg, javult a vérképem, megemelkedett az energiaszintem, majd átéltem egy csodálatos, végig energikus várandósságot. Az évek során felismertem, hogy a döntésem nem csak az állatok javát szolgálja, hanem a saját és családom egészségét és a környezetünk jövőjét is támogatom vele. Megismertem a teljes értékű növényi étrendet (rövidítve: „TÉNÉ”), amelyet ma már elismert orvosok, dietetikusok és táplálkozási tanácsadók ajánlanak világszerte az egészség megőrzése, vagy visszaállítása, a krónikus betegségek megelőzése érdekében. Hatása a tudományos kutatások tükrében vitathatatlan. Én azt vallom, hogy a minél természetesebb, feldolgozatlanabb alapanyagok jelentik a hosszú élet és egészség kulcsát, így a receptjeimnél is a teljes értékű növényi étrendet követem. Testileg-lelkileg magam is érzem áldásos hatását és biztos vagyok benne, hogy ez a táplálkozás a legjobb, amit adhatunk magunknak és gyermekeinknek.

haloween-tok

Utazás és vegán receptkönyvek

Miután elhagytam az állati termékeket, ráeszméltem, hogy a növényi konyha mennyi különleges alapanyagot rejt és egy kis leleményességgel növényi formában is élvezhetjük a megszokott ízeket, hagyományos ételeket. A vegánság számomra új, addig ismeretlen kapukat nyitott meg, mondhatni kinyílt előttem a világ: új hozzávalókat, izgalmas fűszereket és konyhai trükköket ismertem meg, amelyeket az évek során elsajátítottam, megtanultam őket megfelelően használni. Imádok elmerülni más országok gasztronómiájában, mert így ihletet meríthetek kevésbé ismert fogásokhoz. Hiszem, hogy bármely nemzeti étel elkészíthető növényi alapokon, hiszen a titok a fűszerezésben és a hozzávalók arányában rejlik. Szerintem lehet hagyományt tisztelni úgy is, hogy haladunk a fejlődéssel: maradnak az ízek és a fűszerek, de gyökeresen átalakul az alapanyag: teljes értékű növényi alapokon. Az évek óta szunnyadó kreativitásom a receptalkotással újra szárnyra kelt. A motivációm megingathatatlan, a tevékenységem pedig szinte kimeríthetetlen energiákkal tölt fel: végre megtaláltam az utam.

Tavaszi receptgyűjtemény

60 teljes értékű “TÉNÉ” tavaszi recept az egész családnak.

Tavaszi receptgyűjtemény 60 vegán és TÉNÉ recepttel
ÚJ
EBOOK!

Izgalmas vegán receptek

Őszintén mondhatom, hogy a receptjeimbe a szívem-lelkem beleadom, hiszen erkölcsi feladatomnak is érzem, hogy népszerűsítsem a növényi étrendet a világban: az állatokért, az egészségért és a jövőnkért.

Arra invitállak, hogy legyél te is újító: ismerd meg ezeket az izgalmas fogásokat, de maradj nyitott arra, hogy mindezt valami egészen megújult köntösben kapod. Mindent teljes értékű, feldolgozatlan, növényi hozzávalókból. A tested és a környezeted is meghálálja, miközben ígérem, hogy az ízlelőbimbóidat is elkényeztetik ezek az ízekben gazdag ételek!

Sike Betti a konyhában mosolyog, egyik kezében kelkáposzta, másikban pedig brokkoli

Iratkozz fel hírlevelemre!

Ne maradj le a legújabb receptekről és főzéssel kapcsolatos tartalmakról! Iratkozz fel hírlevelemre!

fokhagyma

Iratkozz fel hírlevelemre!

Ne maradj le a legújabb receptekről és főzéssel kapcsolatos tartalmakról! Iratkozz fel hírlevelemre!

Please wait...

Köszönjük a feliratkozást!

sparga
Egy pillanat...