Szárított paradicsomos kendermagkence

Sike Betti | 2025.01.29.
Stopper ikon
15 perc
Teríték ikon
1 kisebb tálnyi

Amellett, hogy nagyon finom, tápláló és omega-3 zsírsavakban is gazdag ez a szárított paradicsommal, fokhagymával, fűszerekkel készült kendermagkence. Szuper opció teljes értékű kencének.

Hozzávalók

  • fél bögre szárított paradicsom - 20 percre forró vízbe áztatva, hogy megpuhuljon, majd lecsepegtetve
  • fél bögre hántolt kendermag
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. vöröshagymapor
  • 1 tk. miso paszta
  • 3 ek. sörélesztőpehely
  • só, bors
  • 1 kk. datolyakrém
  • 1/4 bögre víz

Elkészítés

  1. Botmixer segítségével krémesítsd a hozzávalókat, majd fogyasztásig tedd hűtőbe a kencét.
  2. Mi édesburgonyás zabbucival fogyasztottuk.

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...