Potaje de alubias blancas
|
2023.05.15.
Ez is egy egyszerű, ám tápláló és fehérjedús fogás, amit ehetsz valamilyen körettel (pl. rizzsel), friss bagettel, de akár magában is, tapasként is fogyaszhatod.
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 8 gerezd fokhagyma
- 4 db babérlevél
- 2 tk. őrölt kömény
- 3 tk. füstölt pirospaprika
- 2 tk. édes pirospaprika
- 2 konzerv fehérbab
- 2 csokor friss petrezselyem
- 3 szelet teljes kiőrlésű kenyér
- 1 tk. fokhagymapor
- 2 konzerv hámozott, aprított paradicsom
- só, bors
Elkészítés
- Egy pici vízen dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Szórd rá a kétféle pirospaprikát, köményt, sózd és borsozd, majd öntsd fel a paradicsommal. Dobd hozzá a babérlevelet és az átmosott fehérbabot, fedd le az edényt és hagyd így főni 15 percet.
- Közben aprítsd fel a petrezselymet, majd tedd aprítógépbe a kenyérrel, fokhagymaporral és egy kevés vízzel együtt. Dolgozd össze őket, míg homogén masszát nem kapsz.
- Keverd el a masszát alaposan a pörköltben és el is készült a finom, melengető étel.😊