Potaje de alubias blancas

Sike Betti | 2023.05.15.
Stopper ikon
40 perc
Teríték ikon
6 fő

Ez is egy egyszerű, ám tápláló és fehérjedús fogás, amit ehetsz valamilyen körettel (pl. rizzsel), friss bagettel, de akár magában is, tapasként is fogyaszhatod.

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 4 db babérlevél
  • 2 tk. őrölt kömény
  • 3 tk. füstölt pirospaprika
  • 2 tk. édes pirospaprika
  • 2 konzerv fehérbab
  • 2 csokor friss petrezselyem
  • 3 szelet teljes kiőrlésű kenyér
  • 1 tk. fokhagymapor
  • 2 konzerv hámozott, aprított paradicsom
  • só, bors

Elkészítés

  1. Egy pici vízen dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Szórd rá a kétféle pirospaprikát, köményt, sózd és borsozd, majd öntsd fel a paradicsommal. Dobd hozzá a babérlevelet és az átmosott fehérbabot, fedd le az edényt és hagyd így főni 15 percet.
  2. Közben aprítsd fel a petrezselymet, majd tedd aprítógépbe a kenyérrel, fokhagymaporral és egy kevés vízzel együtt. Dolgozd össze őket, míg homogén masszát nem kapsz.
  3. Keverd el a masszát alaposan a pörköltben és el is készült a finom, melengető étel.😊

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...