Zablepény/zabpita

Sike Betti | 2025.02.25.
Stopper ikon
20 perc
Teríték ikon
7 db

Zabpehelylisztből szoktam készíteni gluténmentes zablepényt/pitát indiai ételek mellé, görögös gyros tálhoz, vagy csak uzsira magában, jó sok zaatar fűszerkeverékkel vagy csak nagyszemű sóval megszórva, zöldségekkel és mártohatósokkal. Útravalónak, kiránduláshoz is szuper.

Nagyon egyszerű és gyors az elkészítése!

Hozzávalók

  • 1 és fél bögre zabpehelyliszt
  • 2 ek. útifű maghéj
  • 3/4 - 1 bögre víz - amennyivel összeáll és formázható lesz
  • ízlés szerint só vagy pl. zaatar fűszerkeverék

Elkészítés

  1. Keverd, majd gyúrd össze a hozzávalókat. Nedves, ragacsos tesztát kell kapni. Pihentesd néhány percig, hogy az útifű megszívja magát es jobban formázhato legyen.
  2. Enyhén vizes kézzel formázz a masszából kis gombócokat es két tenyered között lapítsd ki őket.
  3. Tapadásmentes serpenyőben kezdd el pirítani, a felfelé nező oldalukat szórd meg pici sóval, ízlés szerint zaatar fűszerkeverékkel. Aztán fordíts rajta és a másik felet is süsd jól át.

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...