Vegán turrón

Sike Betti | 2023.05.17.
Stopper ikon
2 óra
Teríték ikon

▪️vegán turrón blanco teljes értékű alapanyagokból, datolyával édesítve 🌴
▪️amely gyakorlatilag egy turrón ízvilágú, tápláló energiaszelet🍫
▪️gyerekeknek is szuper snack. 👶🏻

A turrón egy hagyományos spanyol mandulás édesség, amelyet mandulából, cukorból, tojásból és mézből készítenek. Ennek hoztam el a növényi alapú változatát, amelyben igyekeztem a puhább verziójú turrón (turrón blanco) állagát és ízvilágát visszahozni. 😊

Hozzávalók

  • 200 gramm héj nélküli mandula
  • 2-3 ek. növényi tej
  • 6-7 db puha datolya
  • 1 tk. vanília Å‘rlemény
  • 1 db citrom lereszelt héja
  • csipet só
  • mandulaÅ‘rlemény - ha szükséges a sürítéshez

Elkészítés

  1. Terítsd a mandulákat sütőpapírral bélelt tepsire és 180 fokon pirítsd meg őket 3-4 perc alatt. Várd meg, míg kihűl.
  2. Tedd a pirított mandulákat robotgépbe és alaposan aprítsd össze.
  3. Add hozzá a vaníliát és a fahéjat és azzal is aprítsd át alaposan.
  4. Add hozzá a növényi tejet, dolgozd vele masszává a mandulaőrleményt és végül jöhetnek a datolyák. Ha nem viszi az aprítógép, akkor adhatsz hozzá még növényi tejet, de vigyázz, nehogy túl folyós állagot kapj.
  5. Reszeld és dolgozd bele a citromhéjat is.
  6. Ha túl folyékonynak érzed a masszát, akkor mandulaőrleménnyel tovább sűrítheted.
  7. Terítsd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe vagy kenyérformába és tedd hűtőbe néhány órára, hogy megdermedjen. Utána szeletelhető édességet kapsz. 😊

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...