
Vegán turrón
|
2023. május 17.
▪️vegán turrón blanco teljes értékű alapanyagokból, datolyával édesítve 🌴
▪️amely gyakorlatilag egy turrón ízvilágú, tápláló energiaszelet🍫
▪️gyerekeknek is szuper snack. 👶🏻
A turrón egy hagyományos spanyol mandulás édesség, amelyet mandulából, cukorból, tojásból és mézből készítenek. Ennek hoztam el a növényi alapú változatát, amelyben igyekeztem a puhább verziójú turrón (turrón blanco) állagát és ízvilágát visszahozni. 😊
Hozzávalók
- 200 gramm héj nélküli mandula
- 2-3 ek. növényi tej
- 6-7 db puha datolya
- 1 tk. vanília őrlemény
- 1 db citrom lereszelt héja
- csipet só
- mandulaőrlemény - ha szükséges a sürítéshez
Elkészítés
- Terítsd a mandulákat sütőpapírral bélelt tepsire és 180 fokon pirítsd meg őket 3-4 perc alatt. Várd meg, míg kihűl.
- Tedd a pirított mandulákat robotgépbe és alaposan aprítsd össze.
- Add hozzá a vaníliát és a fahéjat és azzal is aprítsd át alaposan.
- Add hozzá a növényi tejet, dolgozd vele masszává a mandulaőrleményt és végül jöhetnek a datolyák. Ha nem viszi az aprítógép, akkor adhatsz hozzá még növényi tejet, de vigyázz, nehogy túl folyós állagot kapj.
- Reszeld és dolgozd bele a citromhéjat is.
- Ha túl folyékonynak érzed a masszát, akkor mandulaőrleménnyel tovább sűrítheted.
- Terítsd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe vagy kenyérformába és tedd hűtőbe néhány órára, hogy megdermedjen. Utána szeletelhető édességet kapsz. 😊