Vegán turrón
|
2023.05.17.
âªï¸vegán turrón blanco teljes értékű alapanyagokból, datolyával édesÃtve ð´
âªï¸amely gyakorlatilag egy turrón Ãzvilágú, tápláló energiaszeletð«
âªï¸gyerekeknek is szuper snack. ð¶ð»
A turrón egy hagyományos spanyol mandulás édesség, amelyet mandulából, cukorból, tojásból és mézbÅl készÃtenek. Ennek hoztam el a növényi alapú változatát, amelyben igyekeztem a puhább verziójú turrón (turrón blanco) állagát és Ãzvilágát visszahozni. ð
Hozzávalók
- 200 gramm héj nélküli mandula
- 2-3 ek. növényi tej
- 6-7 db puha datolya
- 1 tk. vanÃlia Årlemény
- 1 db citrom lereszelt héja
- csipet só
- mandulaÅrlemény - ha szükséges a sürÃtéshez
ElkészÃtés
- TerÃtsd a mandulákat sütÅpapÃrral bélelt tepsire és 180 fokon pirÃtsd meg Åket 3-4 perc alatt. Várd meg, mÃg kihűl.
- Tedd a pirÃtott mandulákat robotgépbe és alaposan aprÃtsd össze.
- Add hozzá a vanÃliát és a fahéjat és azzal is aprÃtsd át alaposan.
- Add hozzá a növényi tejet, dolgozd vele masszává a mandulaÅrleményt és végül jöhetnek a datolyák. Ha nem viszi az aprÃtógép, akkor adhatsz hozzá még növényi tejet, de vigyázz, nehogy túl folyós állagot kapj.
- Reszeld és dolgozd bele a citromhéjat is.
- Ha túl folyékonynak érzed a masszát, akkor mandulaÅrleménnyel tovább sűrÃtheted.
- TerÃtsd a masszát sütÅpapÃrral bélelt tepsibe vagy kenyérformába és tedd hűtÅbe néhány órára, hogy megdermedjen. Utána szeletelhetŠédességet kapsz. ð