
Fehérbabos-fügés melegszendvics
|
2025.02.26.
Ez a melegszendvics az egyik kedvenc reggelim az őszi szezonban, annyira szuper módja a füge felhasználásának! Én nagyon szeretem, ha egy ételben vegyülnek a sós és édes ízek, ennél a finomságnál pedig a sós fehérbabos alap és az édes sült füge-datolyakrém alkotnak ellenállhatatlan párost.
Hozzávalók
Fehérbabos alaphoz
- 1 bögre főtt fehérbab
- 4 ek. sörélesztőpehely
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk. vöröshagymapor
- 150 gramm natúr növényi joghurt
- 2 ek. citromlé
- fél ek. almaecet
Dióparmezánhoz
- 1 marék dió
- 2 ek. sörélesztőpehely
- só, bors
- 1 tk. fokhagymapor
További hozzávalók
- 4-5 friss füge
- néhány ek. datolyakrém
- 10 szelet teljes értékű kenyér
Elkészítés
- Tedd a fehérbabos alap hozzávalóit egy aprítógépbe és alaposan dolgozd össze.
- Vágd vékony szeletekre a fügéket, aprítsd össze a dióparmezán hozzávalóit is.
- Kend meg a kenyérszeleteket a fehérbab-sajtkrémmel, helyezd el rajtuk a fügeszeleteket, majd locsold meg az egészet egy kis datolyakrémmel. 200 fokos sütőben 15 percig süsd a melegszendvicseket, majd tálalás előtt szórd meg őket a dióparmezánnal.