Fehérbabos-fügés melegszendvics

Sike Betti | 2025.02.26.
Stopper ikon
30 perc
Teríték ikon
5 fő

Ez a melegszendvics az egyik kedvenc reggelim az őszi szezonban, annyira szuper módja a füge felhasználásának! Én nagyon szeretem, ha egy ételben vegyülnek a sós és édes ízek, ennél a finomságnál pedig a sós fehérbabos alap és az édes sült füge-datolyakrém alkotnak ellenállhatatlan párost.

Hozzávalók

Fehérbabos alaphoz

  • 1 bögre főtt fehérbab
  • 4 ek. sörélesztőpehely
  • só, bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tk. vöröshagymapor
  • 150 gramm natúr növényi joghurt
  • 2 ek. citromlé
  • fél ek. almaecet

Dióparmezánhoz

  • 1 marék dió
  • 2 ek. sörélesztőpehely
  • só, bors
  • 1 tk. fokhagymapor

További hozzávalók

  • 4-5 friss füge
  • néhány ek. datolyakrém
  • 10 szelet teljes értékű kenyér

Elkészítés

  1. Tedd a fehérbabos alap hozzávalóit egy aprítógépbe és alaposan dolgozd össze.
  2. Vágd vékony szeletekre a fügéket, aprítsd össze a dióparmezán hozzávalóit is.
  3. Kend meg a kenyérszeleteket a fehérbab-sajtkrémmel, helyezd el rajtuk a fügeszeleteket, majd locsold meg az egészet egy kis datolyakrémmel. 200 fokos sütőben 15 percig süsd a melegszendvicseket, majd tálalás előtt szórd meg őket a dióparmezánnal.

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...