Téné kókuszkocka

Sike Betti | 2025.01.30.
Stopper ikon
40 perc
Teríték ikon
12 szelet

Ízelítő a Karácsonyi Receptgyűjteményből!

Ez a téné kókuszkocka ízvilágában a hagyományos kókuszkockára hasonlít, belül azonban annál talán krémesebb. Egyszerű és viszonylag gyorsan elkészül és már egyetlen szelet is nagyon laktató!

Hozzávalók

Tésztához

  • 100 gramm zabpehely
  • 100 gramm őrölt mandula
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • fél ek. citromlé
  • 2 ek. natúr növényi joghurt
  • 1 ek. mandulavaj
  • 1 tk. vanília őrlemény
  • 3/4 bögre datolya

Csokis öntethez

  • fél bögre datolya forró vízbe áztatva 20-30 percre, majd lecsepegtetve
  • 3/4 bögre növényi tej
  • 1 ek. mandulavaj
  • 2 ek. kakaópor
  • pici vanília őrlemény

Kókuszos réteghez:

  • fél bögre kókuszreszelék

Elkészítés

  1. Egy aprítógépben dolgozd homogénre a tészta hozzávalóit, majd borítsd sütőpapírral bélelt tepsire, kb. 16 x 12 cm-es szélességben (egy kisebb tepsi fele), hogy legyen valamennyi magassága is.
  2. 180 fokos sütőben süsd 20-25 percig.
  3. Várd meg, míg kihűl, addig turmixold össze a csokis öntet hozzávalóit és készítsd elő egy tálban a kókuszreszeléket.
  4. Vizes késsel óvatosan vágd kis téglalap alakú szeletekre a tésztát.
  5. Mártsd bele a szeleteket a csokiszószba, majd utána gyors mozdulatokkal a kókuszreszelékbe és helyezd egy tányérra.
  6. Hűtőben pihentesd fogyasztásig.

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...