
Téné kókuszkocka
|
2025.01.30.
Ízelítő a Karácsonyi Receptgyűjteményből!
Ez a téné kókuszkocka ízvilágában a hagyományos kókuszkockára hasonlít, belül azonban annál talán krémesebb. Egyszerű és viszonylag gyorsan elkészül és már egyetlen szelet is nagyon laktató!
Hozzávalók
Tésztához
- 100 gramm zabpehely
- 100 gramm őrölt mandula
- 1 tk. szódabikarbóna
- fél ek. citromlé
- 2 ek. natúr növényi joghurt
- 1 ek. mandulavaj
- 1 tk. vanília őrlemény
- 3/4 bögre datolya
Csokis öntethez
- fél bögre datolya forró vízbe áztatva 20-30 percre, majd lecsepegtetve
- 3/4 bögre növényi tej
- 1 ek. mandulavaj
- 2 ek. kakaópor
- pici vanília őrlemény
Kókuszos réteghez:
- fél bögre kókuszreszelék
Elkészítés
- Egy aprítógépben dolgozd homogénre a tészta hozzávalóit, majd borítsd sütőpapírral bélelt tepsire, kb. 16 x 12 cm-es szélességben (egy kisebb tepsi fele), hogy legyen valamennyi magassága is.
- 180 fokos sütőben süsd 20-25 percig.
- Várd meg, míg kihűl, addig turmixold össze a csokis öntet hozzávalóit és készítsd elő egy tálban a kókuszreszeléket.
- Vizes késsel óvatosan vágd kis téglalap alakú szeletekre a tésztát.
- Mártsd bele a szeleteket a csokiszószba, majd utána gyors mozdulatokkal a kókuszreszelékbe és helyezd egy tányérra.
- Hűtőben pihentesd fogyasztásig.