Sütőben sült polenta

Sike Betti | 2023.05.22.
Stopper ikon
30 perc
Teríték ikon
6 fő

A polenta egy kukoricadarából készült finomság, amit Olaszországban köretként, vagy akár magában is fogyasztanak. A kukoricadara egy nagyon olcsó alapanyag, ezért régen a szegények eledelének tartották, manapság azonban már a legnevesebb éttermek étlapján is gyakran helyet kap.

Jól illik vegán pörköltökhez, sült tofuhoz vagy gombához, és a polentát is variálhatjuk kedvünk szerint spenóttal, aszalt paradicsommal, olajbogyóval, vagy más zöldségekkel, ízlés szerinti fűszerekkel. 🍅🍃

Olaszországban olajban sütik ki, én olajmentesen, sütőben sütve készítettem egy egészségesebb verzióját. 😊Kitűnő snack lehet a kisétkezések között, gyerekeknek is tápláló, teljes értékű nasi. 😊

Hozzávalók

  • 1.5 bögre növényi tej
  • 1 bögre víz
  • 1 bögre kukoricadara - (én DM bio polenta márkát használtam, ha mást használsz, akár eltérhetnek az arányok)
  • 1 marék aszalt paradicsom, olajbogyó, friss aprított spenót, vagy bármi más zöldség vagy fűszer ízlés szerint
  • fél bögre sörélesztőpehely
  • 1 ek. fokhagymapor
  • só, bors
  • ízlés szerint zöldfűszerek - (én kakukkfüvet, rozmaringot, oregánót és bazsalikomot használtam)

Elkészítés

  1. Öntsd fazékba a vizet és a növényi tejet, majd forrald fel. Öntsd hozzá a kukoricadarát és kezdd el keverni. Gyorsan öntsd hozzá a többi fűszert és folyamatosan kevergesd, míg besűrűsödik. Keverd bele a zöldségeket is.
  2. Tedd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe és 200 fokos sütőben süsd 15 percet.
  3. Várd meg, míg kihűl, majd vágd szeletekre.

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...