Vöröslencse bolognai magparmezánnal

Sike Betti | 2023.05.22.
Stopper ikon
70 perc
Teríték ikon
6 fő

Hozzávalók

Bolognaihoz:

  • egy csomag teljes kiőrlésű tészta
  • 1 bögre száraz vöröslencse
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db zellerszár
  • 400 gramm darabolt konzerv paradicsom
  • 2 ek. szárított bazsalikom
  • 2 ek. szárított oregánó
  • 3 tk. füstölt pirospaprika
  • 4 ek. datolyakrém
  • 2 ek. szójaszósz
  • só, bors

Magparmezánhoz:

  • fél bögre mandula, dió vagy kesudió (vagy ezek keveréke)
  • fél bögre sörélesztőpehely
  • 1 tk. fokhagymapor
  • só, bors

Elkészítés

  1. Főzd ki a tésztát.
  2. Aprítsd fel a vöröshagymát, a fokhagymát és a zellerszárat. Reszeld le vagy egy aprítógép segítségével daráld apróra a répát.
  3. Egy pici vízen dinszteld meg a vöröshagymát és a fokhagymát, majd dobd rá a répát és a zellert, öntsd bele a vöröslencsét. Öntsd fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.
  4. Főzd puhára a lencsét. Pótold rajta a vizet, ha teljesen felszívná.
  5. Mikor megpuhult a lencse, add hozzá a darabolt paradicsomot, a fűszereket, a datolyakrémet és a szójaszószt. Várd meg, míg újra felforr és vedd is le a tűzhelyről.
  6. Egy robotgépben aprítsd jó alaposan össze a magparmezán hozzávalóit.
  7. Tálald a tésztát a bolognai szósszal és szórd meg magparmezánnal! 🍝🍅

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...