
Vöröslencse bolognai magparmezánnal
|
2023.05.22.
Hozzávalók
Bolognaihoz:
- egy csomag teljes kiőrlésű tészta
- 1 bögre száraz vöröslencse
- 1 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 db sárgarépa
- 2 db zellerszár
- 400 gramm darabolt konzerv paradicsom
- 2 ek. szárított bazsalikom
- 2 ek. szárított oregánó
- 3 tk. füstölt pirospaprika
- 4 ek. datolyakrém
- 2 ek. szójaszósz
- só, bors
Magparmezánhoz:
- fél bögre mandula, dió vagy kesudió (vagy ezek keveréke)
- fél bögre sörélesztőpehely
- 1 tk. fokhagymapor
- só, bors
Elkészítés
- Főzd ki a tésztát.
- Aprítsd fel a vöröshagymát, a fokhagymát és a zellerszárat. Reszeld le vagy egy aprítógép segítségével daráld apróra a répát.
- Egy pici vízen dinszteld meg a vöröshagymát és a fokhagymát, majd dobd rá a répát és a zellert, öntsd bele a vöröslencsét. Öntsd fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.
- Főzd puhára a lencsét. Pótold rajta a vizet, ha teljesen felszívná.
- Mikor megpuhult a lencse, add hozzá a darabolt paradicsomot, a fűszereket, a datolyakrémet és a szójaszószt. Várd meg, míg újra felforr és vedd is le a tűzhelyről.
- Egy robotgépben aprítsd jó alaposan össze a magparmezán hozzávalóit.
- Tálald a tésztát a bolognai szósszal és szórd meg magparmezánnal! 🍝🍅