Bulgurgolyók paradicsommártásban
|
2025. március 24.
Hozzávalók
Bulgurgolyókhoz
- 250 gramm aprószemű, teljes kiőrlésű bulgur
- 300 ml forró víz
- fél bögre paradicsomszósz
- 5 ek. balzsamecet
- 4 ek. datolyakrém
- 1 ek. pirospaprika
- só, bors
- 1 tk. római kömény
- 1 ek. fokhagymapor
- 2 tk. őrölt koriander
- 1 tk. szegfűbors
- 1 tk. vöröshagymapor
- fél citrom leve
Paradicsomszószhoz:
- 1 bögre paradicsomszósz
- 1 ek. fokhagymapor
- 1 kk. őrölt koriander
- 1 tk. őrölt római kömény
- 1 ek. füstölt pirospaprika
- 1 csipet szegfűbors
- fél ek. datolyakrém
- 1 ek. balzsamecet
- só, bors
Elkészítés
- Öntsd a bulgurt egy fazékba és öntsd le 300 ml forró vízzel. Fedd le és hagyd így 20 percig, míg a bulgurszemek magukba szívják a vizet.
- Keverd hozzá a bulgurgolyók összes többi hozzávalóját. Ha több időd van, akkor tedd a hűtőbe egy órára, mert utána könnyebben formázható.
- Formázz a masszából vizes kézzel kis golyókat.
- Egy tálban keverd össze a paradicsomszósz hozzávalóit, majd tálald a fűszeres bulgurgolyókat a szósszal.