Bulgurgolyók paradicsommártásban

Sike Betti | 2025. március 24.
Stopper ikon
40 perc
Teríték ikon
4 fő

Hozzávalók

Bulgurgolyókhoz

  • 250 gramm aprószemű, teljes kiőrlésű bulgur
  • 300 ml forró víz
  • fél bögre paradicsomszósz
  • 5 ek. balzsamecet
  • 4 ek. datolyakrém
  • 1 ek. pirospaprika
  • só, bors
  • 1 tk. római kömény
  • 1 ek. fokhagymapor
  • 2 tk. őrölt koriander
  • 1 tk. szegfűbors
  • 1 tk. vöröshagymapor
  • fél citrom leve

Paradicsomszószhoz:

  • 1 bögre paradicsomszósz
  • 1 ek. fokhagymapor
  • 1 kk. őrölt koriander
  • 1 tk. őrölt római kömény
  • 1 ek. füstölt pirospaprika
  • 1 csipet szegfűbors
  • fél ek. datolyakrém
  • 1 ek. balzsamecet
  • só, bors

Elkészítés

  1. Öntsd a bulgurt egy fazékba és öntsd le 300 ml forró vízzel. Fedd le és hagyd így 20 percig, míg a bulgurszemek magukba szívják a vizet.
  2. Keverd hozzá a bulgurgolyók összes többi hozzávalóját. Ha több időd van, akkor tedd a hűtőbe egy órára, mert utána könnyebben formázható.
  3. Formázz a masszából vizes kézzel kis golyókat.
  4. Egy tálban keverd össze a paradicsomszósz hozzávalóit, majd tálald a fűszeres bulgurgolyókat a szósszal.

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...