Spenótos-növényi ricottás lasagne

Sike Betti | 2023.06.04.
Teríték ikon
1 tepsi

Avagy mutatom, hogy korábbi receptemet, a tofu-kesu ricottát például mihez használhatjuk fel! 😍

Többféle lasagne receptem van, de szerintem ez lett az eddigi legjobb. 😊 Spenótos-tofuricottás réteg, kesudió-besamel, fűszeres paradicsomszósz és magparmezán adja a tölteléket. Hosszabb idő az elkészítése, hiszen az egyes rétegeket külön-külön el is kell készíteni, de megéri, mert a végeredmény nagyon finom, a vendégeket is elvarázsolhatjátok vele! 😊

Hozzávalók

  • 1 csomag lasagne tésztalap - (ha találsz ilyet, akkor teljes kiőrlésű)

"Ricottás" töltelékhez

  • 450 gramm fagyasztott aprított spenót
  • 250 gramm tofu-kesu ricotta - (lásd a tofu-kesu ricotta receptemet: https://sikebetti.hu/recipe/tofu-kesu-ricotta/)
  • 2-3 gerezd fokhagyma

Kesudió-besamel:

  • fél bögre kesudió - fél órára forró vízbe áztatva (lehet mandulával is, hosszabb áztatási idővel)
  • fél bögre víz
  • 1 ek. sörélesztőpehely
  • só, bors
  • 1 tk. fokhagymapor
  • 1 szem datolya

Fűszeres paradicsomszósz:

  • 500 ml paradicsomszósz
  • 2 ek. datolyakrém
  • só, bors
  • 1 ek. fokhagymapor
  • ízlés szerint zöldfűszerek

Magparmezán

  • 2 marék olajos mag - (kesudió, mandula, dió, vagy napraforgómag)
  • 1 tk. fokhagymapor
  • 2-3 ek. sörélesztőpehely
  • só, bors

Elkészítés

  1. Egy kevés vízen olvaszd fel az aprított spenótot, nyomd rá a fokhagymát majd keverd hozzá a tofu-kesu ricottát.
  2. Tedd a kesudió-besamel hozzávalóit turmixgépbe és dolgozd krémesre.
  3. Keverd össze a fűszeres paradicsomszósz hozzávalóit.
  4. A magparmezán hozzávalóit aprítsd össze aprítógépben.
  5. Rétegezd az alapanyagokat a következőképpen:
  6. 🌱alulra a paradicsomszósz fele, majd 1 réteg tészta, utána a besamel 1/3 része, a spenótos töltelék 1/3 része és egy kevés magparmezán
  7. 🌱utána jöhet újra 1 réteg tészta, besamel 1/3 része, spenótos réteg 1/3 része és egy kevés magparmezán
  8. 🌱és újra 1 réteg tészta, maradék besamel, maradék spenótos réteg és kevés magparmezán
  9. 🌱végüla tetejére egy tésztaréteg majd a paradicsomszósz másik fele és magparmezánkerüljön.
  10. Süsd lefedve 180 fokon 40 percet, majd fedő nélkül 200 fokon 10-15 percet.
  11. Fogyasztd balzsamecetes rukkolával 😍

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...