
Chana masala sütőtökös zablepénnyel
|
2025. február 24.
Sült sütőtökből, indiai fűszerekkel kis lepénykéket készítettem és ezt fogyasztottuk egy melengető csicseriborsós curry, azaz chana masala mellé.
Hozzávalók
Sütőtökös lepénykékhez
- másfél bögre zabpehelyliszt
- 3 ek. útifű maghéj
- só, bors
- 1 ek. natúr növényi joghurt
- 2 tk. garam masala
- 1 kk. gyömbérpor
- 1 tk. őrölt koriander
- 1 csokor friss koriander vagy petrezselyem
- fél bögre víz
Chana masalahoz:
- 1 db hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 tk. gyömbérpor
- csipet chili
- 1 kk. fahéj
- 1 kk. kardamom
- 1 kk. kurkuma
- 1 tk. szárított koriander
- só, bors
- 1 kk. római kömény
- fél ek. garam masala
- 1 tk. fokhagymapor
- 400 gramm főtt csicseriborsó
- 1 bögre paradicsomszósz
- 2 tk. datolyakrém
- 2 ek. citromlé
Elkészítés
- Egy pici vízen kezdd el párolni a hagymát, nyomd hozzá a fokhagymákat. Mikor megpuhultak, tedd turmixgépbe egy kevés vízzel és pürésítsd.
- Öntsd vissza a hagymapürét a fazékba, szórd rá a gyömbérport és a chilit, majd jöhet sorban az összes fűszer. Pótold alatta folyamatosan a vizet, ha elpárolog.
- Ha elkészült a sűrű fűszerpaszta, öntsd hozzá a paradicsomszószt és a csicseriborsót, majd fedő alatt főzd 20-25 percig.
- Végül add hozzá a datolyakrémet és a citromlevet is.
- Gyúrd össze a sütőtökös lepényke minden hozzávalóját és pihentesd 10-15 percig. Zablisztes felületen gyúrj a masszából kis gombócokat, majd a gombócokból lepénykéket és tapadásmentes serpenyőben süsd meg mindkét oldalukat.
- Tálald a curryt a lepénykékkel, friss salátával. Én a salihoz szójajoghurtot turmixoltam szárított mentával, korianderrel, citromlével, fokhagymàval, sóval és pici datolyapasztával.