
Chana masala sütÅtökös zablepénnyel
|
2025.02.24.
FÅétel
Indiai
Gluténmentes
Szójamentes
Csicseriborsó
Fűszeres
Laktató
Lepény
Zab
Åszi
Téli
Sült sütÅtökbÅl, indiai fűszerekkel kis lepénykéket készÃtettem és ezt fogyasztottuk egy melengetÅ csicseriborsós curry, azaz chana masala mellé.
Hozzávalók
SütÅtökös lepénykékhez
- másfél bögre zabpehelyliszt
- 3 ek. útifű maghéj
- só, bors
- 1 ek. natúr növényi joghurt
- 2 tk. garam masala
- 1 kk. gyömbérpor
- 1 tk. Årölt koriander
- 1 csokor friss koriander vagy petrezselyem
- fél bögre vÃz
Chana masalahoz:
- 1 db hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 tk. gyömbérpor
- csipet chili
- 1 kk. fahéj
- 1 kk. kardamom
- 1 kk. kurkuma
- 1 tk. szárÃtott koriander
- só, bors
- 1 kk. római kömény
- fél ek. garam masala
- 1 tk. fokhagymapor
- 400 gramm fÅtt csicseriborsó
- 1 bögre paradicsomszósz
- 2 tk. datolyakrém
- 2 ek. citromlé
ElkészÃtés
- Egy pici vÃzen kezdd el párolni a hagymát, nyomd hozzá a fokhagymákat. Mikor megpuhultak, tedd turmixgépbe egy kevés vÃzzel és pürésÃtsd.
- Ãntsd vissza a hagymapürét a fazékba, szórd rá a gyömbérport és a chilit, majd jöhet sorban az összes fűszer. Pótold alatta folyamatosan a vizet, ha elpárolog.
- Ha elkészült a sűrű fűszerpaszta, öntsd hozzá a paradicsomszószt és a csicseriborsót, majd fedÅ alatt fÅzd 20-25 percig.
- Végül add hozzá a datolyakrémet és a citromlevet is.
- Gyúrd össze a sütÅtökös lepényke minden hozzávalóját és pihentesd 10-15 percig. Zablisztes felületen gyúrj a masszából kis gombócokat, majd a gombócokból lepénykéket és tapadásmentes serpenyÅben süsd meg mindkét oldalukat.
- Tálald a curryt a lepénykékkel, friss salátával. Ãn a salihoz szójajoghurtot turmixoltam szárÃtott mentával, korianderrel, citromlével, fokhagymà val, sóval és pici datolyapasztával.