Chana masala sütőtökös zablepénnyel

Sike Betti | 2025.02.24.
Stopper ikon
50 perc
Teríték ikon

Sült sütőtökből, indiai fűszerekkel kis lepénykéket készítettem és ezt fogyasztottuk egy melengető csicseriborsós curry, azaz chana masala mellé.

Hozzávalók

Sütőtökös lepénykékhez

  • másfél bögre zabpehelyliszt
  • 3 ek. útifű maghéj
  • só, bors
  • 1 ek. natúr növényi joghurt
  • 2 tk. garam masala
  • 1 kk. gyömbérpor
  • 1 tk. Å‘rölt koriander
  • 1 csokor friss koriander vagy petrezselyem
  • fél bögre víz

Chana masalahoz:

  • 1 db hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. gyömbérpor
  • csipet chili
  • 1 kk. fahéj
  • 1 kk. kardamom
  • 1 kk. kurkuma
  • 1 tk. szárított koriander
  • só, bors
  • 1 kk. római kömény
  • fél ek. garam masala
  • 1 tk. fokhagymapor
  • 400 gramm fÅ‘tt csicseriborsó
  • 1 bögre paradicsomszósz
  • 2 tk. datolyakrém
  • 2 ek. citromlé

Elkészítés

  1. Egy pici vízen kezdd el párolni a hagymát, nyomd hozzá a fokhagymákat. Mikor megpuhultak, tedd turmixgépbe egy kevés vízzel és pürésítsd.
  2. Öntsd vissza a hagymapürét a fazékba, szórd rá a gyömbérport és a chilit, majd jöhet sorban az összes fűszer. Pótold alatta folyamatosan a vizet, ha elpárolog.
  3. Ha elkészült a sűrű fűszerpaszta, öntsd hozzá a paradicsomszószt és a csicseriborsót, majd fedő alatt főzd 20-25 percig.
  4. Végül add hozzá a datolyakrémet és a citromlevet is.
  5. Gyúrd össze a sütőtökös lepényke minden hozzávalóját és pihentesd 10-15 percig. Zablisztes felületen gyúrj a masszából kis gombócokat, majd a gombócokból lepénykéket és tapadásmentes serpenyőben süsd meg mindkét oldalukat.
  6. Tálald a curryt a lepénykékkel, friss salátával. Én a salihoz szójajoghurtot turmixoltam szárított mentával, korianderrel, citromlével, fokhagymàval, sóval és pici datolyapasztával.

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...