Kakaós-édesburgonyás gofri édes mákkrémmel

Sike Betti | 2025.02.27.
Stopper ikon
50 perc
Teríték ikon
4 fő

Kakaós gofri, amelyben még zöldség is megbújt! Én édes mákkrémmel tálaltam, de meglocsolhatod magvajjal, növényi joghurttal, vagy 100%-os gyümölcslekvárral is.

Hozzávalók

Gofrihoz

  • 2 érett banán
  • fél bögre főtt édesburgonya pürésítve
  • 3 ek. datolyakrém
  • 3 ek. kakaópor
  • 2 tk. vanília őrlemény
  • 1 kk. fahéj
  • 1 bögre növényi tej
  • 3 ek. csicseriborsóliszt
  • 200 gramm zabpehely

Mákkrémhez

  • 4 ek. datolyakrém
  • 2-3 ek. őrölt mák
  • 1 kk. vanília őrlemény
  • pici bio reszelt citromhéj

Elkészítés

  1. Aprítógéppel dolgozd össze a gofri összes hozzávalóját. 10 percre tedd félre, míg kicsit megszívja magát a zab. Jó sűrű masszát kell kapnod.
  2. 2 evőkanálnyi adagokat teríts szét egy felforrósított gofrisütőben és alacsonyabb fokozaton süsd át. (Az én gofri sütőmnél 5-ből a 2. fokozat vált be és 9-10 perc alatt sültek meg, de ez sütőnként eltérő lehet.)
  3. Keverd össze a mákkrém hozzávalóit.
  4. Tálald az elkészült gofrit a mákkrémmel, ízlés szerint valamilyen magvajjal, szezonális gyümölcsökkel!

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...