
Kakaós-édesburgonyás gofri édes mákkrémmel
|
2025.02.27.
Kakaós gofri, amelyben még zöldség is megbújt! Én édes mákkrémmel tálaltam, de meglocsolhatod magvajjal, növényi joghurttal, vagy 100%-os gyümölcslekvárral is.
Hozzávalók
Gofrihoz
- 2 érett banán
- fél bögre főtt édesburgonya pürésítve
- 3 ek. datolyakrém
- 3 ek. kakaópor
- 2 tk. vanília őrlemény
- 1 kk. fahéj
- 1 bögre növényi tej
- 3 ek. csicseriborsóliszt
- 200 gramm zabpehely
Mákkrémhez
- 4 ek. datolyakrém
- 2-3 ek. őrölt mák
- 1 kk. vanília őrlemény
- pici bio reszelt citromhéj
Elkészítés
- Aprítógéppel dolgozd össze a gofri összes hozzávalóját. 10 percre tedd félre, míg kicsit megszívja magát a zab. Jó sűrű masszát kell kapnod.
- 2 evőkanálnyi adagokat teríts szét egy felforrósított gofrisütőben és alacsonyabb fokozaton süsd át. (Az én gofri sütőmnél 5-ből a 2. fokozat vált be és 9-10 perc alatt sültek meg, de ez sütőnként eltérő lehet.)
- Keverd össze a mákkrém hozzávalóit.
- Tálald az elkészült gofrit a mákkrémmel, ízlés szerint valamilyen magvajjal, szezonális gyümölcsökkel!