
Sáfrányos-kókuszos-mangós tejberizs pisztáciával
|
2025.01.28.
Ez az édesség vendégvárásra készült, a gyorsaság érdekében most fehér basmati rizsből, de biztos vagyok benne, hogy ugyanúgy működik barna rizzsel is (így lesz teljes értékű).
Hozzávalók
- 1 bögre rizs - a barna rizs teljes értékű
- 1 bögre kókusztej
- 2 bögre víz
- 1 ek. vanília őrlemény
- 1 tk. fahéj
- 1 tk. kardamom
- 1 tk. sáfrány
- 1/3 bögre datolyakrém - vagy ízlés szerint lehet több is; ha nem szeretnéd, hogy elszínezze, akkor kivételesen juharszirup
- 50 gramm pisztácia
- 1 bögre fagyasztott mangó kiolvasztva
Elkészítés
- Öntsd egy fazékba a vizet és a kókusztejet, add hozzá a vaníliát és a fahéjat és kezdd el forralni.
- Mikor már forr, add hozzá a rizst és alacsony lángon főzd puhára.
- Ha a rizs megpuhult, add hozzá a kardamomot, sáfrányt, datolyakrémet (vagy juharszirupot) és a finomra aprított pisztáciát (picit félretehetsz díszítésnek).
- Botmixerrel vagy turmixgéppel pürésítsd a mangót és keverd azt is az édességhez.
- Várd meg, míg kihűl, szedd pohárkákba és szórd meg a tetejüket pisztáciával.
- Hidegen tálald.