Sáfrányos-kókuszos-mangós tejberizs pisztáciával

Sike Betti | 2025.01.28.
Stopper ikon
30 perc
Teríték ikon

Ez az édesség vendégvárásra készült, a gyorsaság érdekében most fehér basmati rizsből, de biztos vagyok benne, hogy ugyanúgy működik barna rizzsel is (így lesz teljes értékű).

Hozzávalók

  • 1 bögre rizs - a barna rizs teljes értékű
  • 1 bögre kókusztej
  • 2 bögre víz
  • 1 ek. vanília őrlemény
  • 1 tk. fahéj
  • 1 tk. kardamom
  • 1 tk. sáfrány
  • 1/3 bögre datolyakrém - vagy ízlés szerint lehet több is; ha nem szeretnéd, hogy elszínezze, akkor kivételesen juharszirup
  • 50 gramm pisztácia
  • 1 bögre fagyasztott mangó kiolvasztva

Elkészítés

  1. Öntsd egy fazékba a vizet és a kókusztejet, add hozzá a vaníliát és a fahéjat és kezdd el forralni.
  2. Mikor már forr, add hozzá a rizst és alacsony lángon főzd puhára.
  3. Ha a rizs megpuhult, add hozzá a kardamomot, sáfrányt, datolyakrémet (vagy juharszirupot) és a finomra aprított pisztáciát (picit félretehetsz díszítésnek).
  4. Botmixerrel vagy turmixgéppel pürésítsd a mangót és keverd azt is az édességhez.
  5. Várd meg, míg kihűl, szedd pohárkákba és szórd meg a tetejüket pisztáciával.
  6. Hidegen tálald.

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...