Tofu tikka masala kurkumás-kókuszos barna rizzsel
|
2024.04.13.
Indiai ízekből sosem elég! 😍 Ha beszerzel tikka masala fűszerkeveréket (pl.ázsiai boltokban találhatsz), akkor gyorsan és egyszerűen készíthetsz tofu tikka masalat. Ehhez a pikáns-fűszeres főételhez szerintem jól passzol az édeskés-kókuszos barna rizs, úgyhogy ez készült köretnek. 😍
Még több indiai jellegű, teljes értékű receptért keresd a Tavaszi Receptkönyvem!😊
Hozzávalók
Tofu pirításához
- 600 gramm füstölt tofu
- 4 tk. tikka masala fűszerkeverék
- só
Szószhoz
- 1 lilahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kk. gyömbér
- 6 tk. tikka masala fűszerkeverék
- 3 tk. datolyakrém
- 1 konzerv aprított paradicsom
- 1/3 bögre kókusztej
- 2 ek. natúr növényi joghurt
- 2-3 ek. sörélesztőpehely - sűrítéshez, krémesítéshez használom itt
- 2 ek. citromlé
- só, bors
Kókuszos-kurkumás rizs
- 1 bögre barna rizs - min. 1 órára érdemes beáztatni
- 2 bögre kókusztej
- másfél tk. kurkuma
- 1 tk. gyömbér
- só
- 2 tk. datályakrém
- 2 ek. kókuszreszelék
Elkészítés
- Kockázd fel a tofut, jól masszírozd bele a sót és a tikka masala fűszerkeveréket, majd tapadásmentes serpenyőben pirítsd meg.
- A szószhoz vágd apróra a lilahagymát és egy kevés vízen kezdd el párolni. Nyomd hozzá a fokhagymát is.
- Jöhetnek a fűszerek, add hozzá a gyömbért, tikka masala fűszerkeveréket, sózd, borsozd, majd öntsd fel a konzerv paradicsommal.
- Add hozzá a datolyakrémet, növényi tejet és joghurtot, a sörélesztõpelyhet és végül a citromlevet is.
- Forgasd a pirított tofukockákat a fűszeres szószba.
- Öblítsd át a rizst és 2 bögre kókusztejjel, pici sóval, a gyömbérrel és a kurkumával főzd puhára. Keverd hozzá a datolyakrémet és a kókuszreszeléket is.
- Tálald a fűszeres tofut a kókuszos édeskés barna rizzsel!