Tavaszi receptgyűjtemény

5.990 Ft

Ez a vegán tavaszi receptgyűjtemény 60 db, a teljes értékű növényi étrendnek megfelelő (“TÉNÉ”) receptet
tartalmaz, ezúttal a tavaszi időszakra. Igyekeztem a tavasszal elérhető helyi
idényzöldségeket és gyümölcsöket a legsokoldalúbban felhasználni, illetve a hagyományos
tavaszi és húsvéti finomságokat egy sokkal egészségesebb formájukban újraalkotni.

Az e-könyvben találsz előételeket, krémleveseket, színes főételeket, ezen felül sós ropogtatnivalókat
és péksüteményeket, édes finomságokat és természetesen az elmaradhatatlan kencéket!
Nem csak az alapanyagokat variáltam, hanem a könyvben most is megjelennek a világ különböző
konyháinak ízei, így találsz recepteket például az indiai, az olasz, a török, a mexikói, vagy a
francia konyhából is.

Ugyan a vegán tavaszi receptgyűjtemény nem gluténmentes, de – mivel nagyon szeretem variálni az
alapanyagokat – számos gluténmentes receptet is tartalmaz!

Sok-sok húsvétkor is bevethető receptötletet találsz, mint például a hamis tojáskrém,
vöröslencse-vagdalt, sült retek saláta, spárgás tofu-quiche, snidlinges-tofus zabpogácsák,
csicseriborsó kréker, pisztáciás csiga, málnás-pisztáciás-kardamomos banánkenyér, valamint az epres
tofumisu és a narancskrémes répatorta.

Receptlista

Levesek és előételek:

  1. Sült édesburgonya-krémleves pisztácia-menta-datolya salsával
  2. Medvehagyma-krémleves növényi joghurttal
  3. Kurkumás-mogyoróvajas répakrémleves
  4. Kesutejfölös póréhagymakrémleves
  5. Citromos-kapros cukkinikrémleves
  6. Mentás-spenótos zöldborsókrémleves kesu-fehérbab fetakrémmel
  7. Spárgás-epres-mandulás saláta datolyás-balzsamecetes öntettel
  8. Snidlinges krumplisaláta alioli szósszal
  9. Sült retek saláta tofuval és zöldfűszerekkel
  10. Sült spárga vegán hollandi mártással
  11. Eper-burschetta
  12. Vöröslencse-vagdalt

Főételek:

  1. Medvehagyma-pesztós spagetti
  2. Spenótos-növényi ricottás lasagne
  3. Céklás gnocchi zsályás-diós mártásban
  4. Mandulás-rukkolapesztós spagetti sült laskával
  5. Spanyol fokhagymás gomba
  6. Lencseraguval töltött cukkini hamis sajtkrémmel
  7. Rakott krumpli
  8. Laskagomba-fajitas háromféle szósszal, házi kukoricatortillával
  9. Fekete bab chili guacamoléval és fűszeres növényi joghurttal, kukoricás csicserilepénnyel
  10. Vöröslencse-taco tépett jackfruittal
  11. “Sajtszószos” rakott brokkoli
  12. Édes-mustáros tempeh avokádós-bazsalikomos zöldborsópürével
  13. Török bulgurgolyók fokhagymás joghurttal
  14. Spárgás tofu-quiche zabos alappal
  15. Malai Kofta téné módra
  16. Csicseriborsó masala krumplis lepénnyel
  17. Indiai ízvilágú spenótos tofu (palak tofu)
  18. Indiai krumplis karfiol
  19. Ázsiai zöldséges rizstészta tavaszi zöldségekkel

Snack-ötletek:

  1. Tavaszi zöldségpalacsinta uborkás mártogatóssal
  2. Lencsés empanadas jalapenós ranch szósszal
  3. Spenótos-tofus rizstekercsek
  4. Tofus-snidlinges zabpogácsák
  5. Csicseriborsó kréker
  6. Házi tortillachips snidlinges mártogatóssal
  7. Spenótos-aszalt paradicsomos rizsfalatok

Desszertek:

  1. Répatortás mini sütik
  2. Pisztáciakrémes csiga
  3. Erdei gyümölcsös morzsasüti
  4. Áfonyás-banános hajdinapalacsinta
  5. Epres zabszelet
  6. Málnás-pisztáciás-kardamomos banánkenyér
  7. Diós-cukkinis brownie
  8. Epres tofumisu
  9. Csokis-törökmogyorós zabkuglóf
  10. Kókuszos kölesgombóc mentás eperszósszal
  11. Csokis-puffasztott quinoás- mandulás nyers szelet
  12. Cseresznyés sült zabkása
  13. Csokis köles-túrókrém
  14. Csokis-tahinis-áfonyás tart
  15. Répatorta narancsos krémmel

Kencék:

  1. Snidlinges kesukrém
  2. Hamis tojáskrém fehérbabból
  3. Kapros-tofus mandulakence
  4. Közel-keleti cukkinikrém
  5. Pesztós hummusz
  6. Növényi labneh zaatarral és pisztáciával
  7. Fűszeres szezámmagkrém

A receptkönyv kizárólag elektronikus formában jelent meg, fizikai formában nem
kapható! Ezért nagyon fontos, hogy az e-mail címedet pontosan add meg, mert oda
fog érkezni a letöltési link a PDF fájlhoz.

Kategória:

Egy pillanat...