Tavaszi receptgyűjtemény

6.990 Ft

Ez a vegán tavaszi receptgyűjtemény 100 db, a teljes értékű növényi étrendnek
megfelelő (“TÉNÉ”)
receptet tartalmaz, ezúttal a tavaszi időszakra. Igyekeztem a tavasszal
elérhető helyi idényzöldségeket és gyümölcsöket a legsokoldalúbban felhasználni, illetve a
hagyományos tavaszi és húsvéti finomságokat egy sokkal egészségesebb formájukban
újraalkotni.

Az e-könyvben találsz előételeket, krémleveseket, színes főételeket, ezen felül sós
ropogtatnivalókat és péksüteményeket, édes finomságokat és természetesen az
elmaradhatatlan kencéket! Nem csak az alapanyagokat variáltam, hanem a könyvben most
is megjelennek a világ különböző konyháinak ízei, így találsz recepteket például az indiai, a
thai, az olasz, a török, a mexikói, vagy a francia konyhából is.

Ugyan ez a vegán tavaszi receptgyűjtemény nem teljesen gluténmentes, de – mivel nagyon
szeretem variálni az alapanyagokat – alig tartalmaz gluténtartalmú receptet.

Sok-sok húsvétkor is bevethető receptötletet találsz, mint például a hamis tojáskrém,
vöröslencse-vagdalt, sült retek saláta, spárgás tofu-quiche, snidlinges-tofus zabpogácsák,
csicseriborsó kréker, pisztáciás csiga, málnás pisztáciás-kardamomos banánkenyér, babka,
epres tofumisu és a narancskrémes répatorta.

Olyan változatos receptcsokorral készültem, amilyen sok színben és ízben tör elő a
természet és annak kincsei a hosszú tél után. Remélem, hogy szezonális könyvemben
sok-sok örömet lelsz és izgalmas gasztroélményt nyújt az egész családnak!

Receptlista

Levesek:

  1. Sült édesburgonya-krémleves pisztácia-menta-datolya salsával
  2. Medvehagyma-krémleves növényi joghurttal
  3. Thai ízvilágú gombaleves
  4. Citromos-kapros cukkinikrémleves
  5. Kurkumás-mogyoróvajas répakrémleves
  6. Kesutejfölös póréhagymakrémleves
  7. Unami leves gazdagon
  8. Pak choi – karalábé krémleves
  9. Harira, a marokkói paradicsomleves
  10. Mentás-spenótos zöldborsókrémleves kesu-fehérbab fetakrémmel

Előételek:

  1. Spárgás-epres-mandulás saláta datolyás-balzsamecetes öntettel
  2. Snidlinges krumplisaláta alioli szósszal
  3. Céklás saláta kapros kenderszósszal
  4. Szójaszószos-limeos kínai kel saláta
  5. Marokkói répasaláta
  6. Tahinis-lilakáposztás sült cékla saláta
  7. Sült retek saláta tofuval
  8. Indiai hagymasaláta
  9. Barna rizs-sushi
  10. Barna rizs pita cékla-alma chutneyval
  11. Sült spárga vegán hollandi mártással
  12. Onion bhaji datolyás tamarindszósszal
  13. Kelkáposzta steak tahinis joghurtszósszal
  14. Eper-burschetta
  15. Vöröslencse-vagdalt

Főételek:

  1. Medvehagyma-pesztós spagetti
  2. Spenótos-növényi ricottás lasagne
  3. Céklás gnocchi zsályás-diós mártásban
  4. Mandulás-rukkolapesztós spagetti sült laskával
  5. Spanyol fokhagymás gomba
  6. Marokkói zöldséges tagine
  7. Lencseraguval töltött cukkini hamis sajtkrémmel
    8.. Rakott krumpli
  8. Venezuelai arepas újragondolva
  9. Laskagomba-fajitas háromféle szósszal, házi kukoricatortillával
  10. Fekete bab chili guacamoléval, növényi joghurttal és kukoricás csicserilepénnyel
  11. Vöröslencse-taco tépett jackfruittal
  12. “Sajtszószos” rakott brokkoli
  13. Jackfruit massaman curry
  14. Édes-mustáros tempeh avokádós-bazsalikomos zöldborsópürével
  15. Mentás-korianderes-zöldborsós kölesrizottó
  16. Misós-mogyorós tészta
  17. Török bulgurgolyók fokhagymás joghurttal
  18. Céklás-beluga lencsés curry
  19. Spárgás tofu-quiche zabos alappal
  20. Malai Kofta téné módra
  21. Csicseriborsó masala krumplis lepénnyel
  22. Madras curry édesburgonyás zablepénnyel
  23. Indiai ízvilágú spenótos tofu (palak tofu)
  24. Indiai krumplis karfiol 26. Indiai céklás krumplipogácsa
  25. Lila édesburgonya gratin
  26. Ázsiai zöldséges rizstészta tavaszi zöldségekkel
  27. Medvehagymás nudli
  28. Szuperzöld fehérba

Snack-ötletek:

  1. Tavaszi zöldségpalacsinta uborkás mártogatóssal
  2. Lencsés empanadas jalapenós ranch szósszal
  3. Fokhagymás-tökmagos vöröslencse buci
  4. Sokmagvas mungóbab buci
  5. Tofus-snidlinges zabpogácsák
  6. Spenótos-tofus rizstekercsek
  7. Céklás-kesudiós zablepény
  8. Pesztós vöröslencse-csiga
  9. Aszalt paradicsomos sárgalencse-kifli
  10. Csicseriborsó kréker
  11. Hajdinás kimchi-palacsinta
  12. Házi tortillachips snidlinges mártogatóssal
  13. Spenótos-aszalt paradicsomos rizsfalatok

Desszertek:

  1. Répatortás mini sütik
  2. Pisztáciás csigák
  3. Erdei gyümölcsös morzsasüti
  4. Áfonyás-banános hajdinapalacsinta
  5. “Nutellás” – babos szelet
  6. Kardamomos-céklás fánk
  7. Epres zabszelet
  8. Málnás-pisztáciás-kardamomos banánkenyér
  9. Diós-cukkinis brownie
  10. Epres tofumisu
  11. Csokis-törökmogyorós zabkuglóf
  12. Gluténmentes babka
  13. Céklás-kesukrémes szelet liofilizált málnával
  14. Kókuszos kölesgombóc mentás eperszósszal
  15. Csokis-puffasztott quinoás-mandulás nyers szelet
  16. Cseresznyés sült zabkása
  17. Csokis köles-túrókrém
  18. Csokis-tahinis-áfonyás tart
  19. Répatorta narancsos krémmel

Kencék:

  1. Snidlinges kesukrém
  2. Misós-fehérbabos édesburgonyakrém
  3. Hamis tojáskrém fehérbabból
  4. Kapros-tofus mandulakence
  5. Diós céklakrém
  6. Közel-keleti cukkinikrém
  7. Törökmogyorós-marokkói sárgarépakence
  8. Fekete bab hummusz
  9. Medvehagymás kence
  10. Medvehagymás tofu-túrókrém
  11. Pesztós hummusz
  12. Növényi labneh zaatarral és pisztáciával
  13. Szezámmagkrém

A receptkönyv kizárólag elektronikus formában jelent meg, fizikai formában nem
kapható! Ezért nagyon fontos, hogy az e-mail címedet pontosan add meg, mert oda
fog érkezni a letöltési link a PDF fájlhoz.

Kategória:
Egy pillanat...