Tavaszi receptgyűjtemény
6.990 Ft
Ez a vegán tavaszi receptgyűjtemény 100 db, a teljes értékű növényi étrendnek
megfelelő (“TÉNÉ”) receptet tartalmaz, ezúttal a tavaszi időszakra. Igyekeztem a tavasszal
elérhető helyi idényzöldségeket és gyümölcsöket a legsokoldalúbban felhasználni, illetve a
hagyományos tavaszi és húsvéti finomságokat egy sokkal egészségesebb formájukban
újraalkotni.
Az e-könyvben találsz előételeket, krémleveseket, színes főételeket, ezen felül sós
ropogtatnivalókat és péksüteményeket, édes finomságokat és természetesen az
elmaradhatatlan kencéket! Nem csak az alapanyagokat variáltam, hanem a könyvben most
is megjelennek a világ különböző konyháinak ízei, így találsz recepteket például az indiai, a
thai, az olasz, a török, a mexikói, vagy a francia konyhából is.
Ugyan ez a vegán tavaszi receptgyűjtemény nem teljesen gluténmentes, de – mivel nagyon
szeretem variálni az alapanyagokat – alig tartalmaz gluténtartalmú receptet.
Sok-sok húsvétkor is bevethető receptötletet találsz, mint például a hamis tojáskrém,
vöröslencse-vagdalt, sült retek saláta, spárgás tofu-quiche, snidlinges-tofus zabpogácsák,
csicseriborsó kréker, pisztáciás csiga, málnás pisztáciás-kardamomos banánkenyér, babka,
epres tofumisu és a narancskrémes répatorta.
Olyan változatos receptcsokorral készültem, amilyen sok színben és ízben tör elő a
természet és annak kincsei a hosszú tél után. Remélem, hogy szezonális könyvemben
sok-sok örömet lelsz és izgalmas gasztroélményt nyújt az egész családnak!
Receptlista
Levesek:
- Sült édesburgonya-krémleves pisztácia-menta-datolya salsával
- Medvehagyma-krémleves növényi joghurttal
- Thai ízvilágú gombaleves
- Citromos-kapros cukkinikrémleves
- Kurkumás-mogyoróvajas répakrémleves
- Kesutejfölös póréhagymakrémleves
- Unami leves gazdagon
- Pak choi – karalábé krémleves
- Harira, a marokkói paradicsomleves
- Mentás-spenótos zöldborsókrémleves kesu-fehérbab fetakrémmel
Előételek:
- Spárgás-epres-mandulás saláta datolyás-balzsamecetes öntettel
- Snidlinges krumplisaláta alioli szósszal
- Céklás saláta kapros kenderszósszal
- Szójaszószos-limeos kínai kel saláta
- Marokkói répasaláta
- Tahinis-lilakáposztás sült cékla saláta
- Sült retek saláta tofuval
- Indiai hagymasaláta
- Barna rizs-sushi
- Barna rizs pita cékla-alma chutneyval
- Sült spárga vegán hollandi mártással
- Onion bhaji datolyás tamarindszósszal
- Kelkáposzta steak tahinis joghurtszósszal
- Eper-burschetta
- Vöröslencse-vagdalt
Főételek:
- Medvehagyma-pesztós spagetti
- Spenótos-növényi ricottás lasagne
- Céklás gnocchi zsályás-diós mártásban
- Mandulás-rukkolapesztós spagetti sült laskával
- Spanyol fokhagymás gomba
- Marokkói zöldséges tagine
- Lencseraguval töltött cukkini hamis sajtkrémmel
8.. Rakott krumpli - Venezuelai arepas újragondolva
- Laskagomba-fajitas háromféle szósszal, házi kukoricatortillával
- Fekete bab chili guacamoléval, növényi joghurttal és kukoricás csicserilepénnyel
- Vöröslencse-taco tépett jackfruittal
- “Sajtszószos” rakott brokkoli
- Jackfruit massaman curry
- Édes-mustáros tempeh avokádós-bazsalikomos zöldborsópürével
- Mentás-korianderes-zöldborsós kölesrizottó
- Misós-mogyorós tészta
- Török bulgurgolyók fokhagymás joghurttal
- Céklás-beluga lencsés curry
- Spárgás tofu-quiche zabos alappal
- Malai Kofta téné módra
- Csicseriborsó masala krumplis lepénnyel
- Madras curry édesburgonyás zablepénnyel
- Indiai ízvilágú spenótos tofu (palak tofu)
- Indiai krumplis karfiol 26. Indiai céklás krumplipogácsa
- Lila édesburgonya gratin
- Ázsiai zöldséges rizstészta tavaszi zöldségekkel
- Medvehagymás nudli
- Szuperzöld fehérba
Snack-ötletek:
- Tavaszi zöldségpalacsinta uborkás mártogatóssal
- Lencsés empanadas jalapenós ranch szósszal
- Fokhagymás-tökmagos vöröslencse buci
- Sokmagvas mungóbab buci
- Tofus-snidlinges zabpogácsák
- Spenótos-tofus rizstekercsek
- Céklás-kesudiós zablepény
- Pesztós vöröslencse-csiga
- Aszalt paradicsomos sárgalencse-kifli
- Csicseriborsó kréker
- Hajdinás kimchi-palacsinta
- Házi tortillachips snidlinges mártogatóssal
- Spenótos-aszalt paradicsomos rizsfalatok
Desszertek:
- Répatortás mini sütik
- Pisztáciás csigák
- Erdei gyümölcsös morzsasüti
- Áfonyás-banános hajdinapalacsinta
- “Nutellás” – babos szelet
- Kardamomos-céklás fánk
- Epres zabszelet
- Málnás-pisztáciás-kardamomos banánkenyér
- Diós-cukkinis brownie
- Epres tofumisu
- Csokis-törökmogyorós zabkuglóf
- Gluténmentes babka
- Céklás-kesukrémes szelet liofilizált málnával
- Kókuszos kölesgombóc mentás eperszósszal
- Csokis-puffasztott quinoás-mandulás nyers szelet
- Cseresznyés sült zabkása
- Csokis köles-túrókrém
- Csokis-tahinis-áfonyás tart
- Répatorta narancsos krémmel
Kencék:
- Snidlinges kesukrém
- Misós-fehérbabos édesburgonyakrém
- Hamis tojáskrém fehérbabból
- Kapros-tofus mandulakence
- Diós céklakrém
- Közel-keleti cukkinikrém
- Törökmogyorós-marokkói sárgarépakence
- Fekete bab hummusz
- Medvehagymás kence
- Medvehagymás tofu-túrókrém
- Pesztós hummusz
- Növényi labneh zaatarral és pisztáciával
- Szezámmagkrém
A receptkönyv kizárólag elektronikus formában jelent meg, fizikai formában nem
kapható! Ezért nagyon fontos, hogy az e-mail címedet pontosan add meg, mert oda
fog érkezni a letöltési link a PDF fájlhoz.