Tavaszi receptgyűjtemény
5.990 Ft
Ez a vegán tavaszi receptgyűjtemény 60 db, a teljes értékű növényi étrendnek megfelelő (“TÉNÉ”) receptet
tartalmaz, ezúttal a tavaszi időszakra. Igyekeztem a tavasszal elérhető helyi
idényzöldségeket és gyümölcsöket a legsokoldalúbban felhasználni, illetve a hagyományos
tavaszi és húsvéti finomságokat egy sokkal egészségesebb formájukban újraalkotni.
Az e-könyvben találsz előételeket, krémleveseket, színes főételeket, ezen felül sós ropogtatnivalókat
és péksüteményeket, édes finomságokat és természetesen az elmaradhatatlan kencéket!
Nem csak az alapanyagokat variáltam, hanem a könyvben most is megjelennek a világ különböző
konyháinak ízei, így találsz recepteket például az indiai, az olasz, a török, a mexikói, vagy a
francia konyhából is.
Ugyan a vegán tavaszi receptgyűjtemény nem gluténmentes, de – mivel nagyon szeretem variálni az
alapanyagokat – számos gluténmentes receptet is tartalmaz!
Sok-sok húsvétkor is bevethető receptötletet találsz, mint például a hamis tojáskrém,
vöröslencse-vagdalt, sült retek saláta, spárgás tofu-quiche, snidlinges-tofus zabpogácsák,
csicseriborsó kréker, pisztáciás csiga, málnás-pisztáciás-kardamomos banánkenyér, valamint az epres
tofumisu és a narancskrémes répatorta.
Receptlista
Levesek és előételek:
- Sült édesburgonya-krémleves pisztácia-menta-datolya salsával
- Medvehagyma-krémleves növényi joghurttal
- Kurkumás-mogyoróvajas répakrémleves
- Kesutejfölös póréhagymakrémleves
- Citromos-kapros cukkinikrémleves
- Mentás-spenótos zöldborsókrémleves kesu-fehérbab fetakrémmel
- Spárgás-epres-mandulás saláta datolyás-balzsamecetes öntettel
- Snidlinges krumplisaláta alioli szósszal
- Sült retek saláta tofuval és zöldfűszerekkel
- Sült spárga vegán hollandi mártással
- Eper-burschetta
- Vöröslencse-vagdalt
Főételek:
- Medvehagyma-pesztós spagetti
- Spenótos-növényi ricottás lasagne
- Céklás gnocchi zsályás-diós mártásban
- Mandulás-rukkolapesztós spagetti sült laskával
- Spanyol fokhagymás gomba
- Lencseraguval töltött cukkini hamis sajtkrémmel
- Rakott krumpli
- Laskagomba-fajitas háromféle szósszal, házi kukoricatortillával
- Fekete bab chili guacamoléval és fűszeres növényi joghurttal, kukoricás csicserilepénnyel
- Vöröslencse-taco tépett jackfruittal
- “Sajtszószos” rakott brokkoli
- Édes-mustáros tempeh avokádós-bazsalikomos zöldborsópürével
- Török bulgurgolyók fokhagymás joghurttal
- Spárgás tofu-quiche zabos alappal
- Malai Kofta téné módra
- Csicseriborsó masala krumplis lepénnyel
- Indiai ízvilágú spenótos tofu (palak tofu)
- Indiai krumplis karfiol
- Ázsiai zöldséges rizstészta tavaszi zöldségekkel
Snack-ötletek:
- Tavaszi zöldségpalacsinta uborkás mártogatóssal
- Lencsés empanadas jalapenós ranch szósszal
- Spenótos-tofus rizstekercsek
- Tofus-snidlinges zabpogácsák
- Csicseriborsó kréker
- Házi tortillachips snidlinges mártogatóssal
- Spenótos-aszalt paradicsomos rizsfalatok
Desszertek:
- Répatortás mini sütik
- Pisztáciakrémes csiga
- Erdei gyümölcsös morzsasüti
- Áfonyás-banános hajdinapalacsinta
- Epres zabszelet
- Málnás-pisztáciás-kardamomos banánkenyér
- Diós-cukkinis brownie
- Epres tofumisu
- Csokis-törökmogyorós zabkuglóf
- Kókuszos kölesgombóc mentás eperszósszal
- Csokis-puffasztott quinoás- mandulás nyers szelet
- Cseresznyés sült zabkása
- Csokis köles-túrókrém
- Csokis-tahinis-áfonyás tart
- Répatorta narancsos krémmel
Kencék:
- Snidlinges kesukrém
- Hamis tojáskrém fehérbabból
- Kapros-tofus mandulakence
- Közel-keleti cukkinikrém
- Pesztós hummusz
- Növényi labneh zaatarral és pisztáciával
- Fűszeres szezámmagkrém
A receptkönyv kizárólag elektronikus formában jelent meg, fizikai formában nem
kapható! Ezért nagyon fontos, hogy az e-mail címedet pontosan add meg, mert oda
fog érkezni a letöltési link a PDF fájlhoz.