
Tofu-kesu feta
|
2025.05.07.
Ez a tofu-kesu feta egy teljes értékű növényi sajthelyettesítő, melyet felhasználhatsz görögös ételekhez, szendvicsekbe, kenceként, vagy egy növényi sajttál részeként.
Hozzávalók
- 400 gramm natúr tofu
- 1 bögre kesudió 30 percre forró vízbe áztatva, majd lecsepegtetve
- fél citrom leve
- 1 ek. almaecet
- 1 fej fokhagyma
- 2 tk. vöröshagymapor
- só, bors
- 1 ek. sörélesztőpehely
- 2 ek. oregánó
- 2 ek. kapor
- 10 ek. natúr növényi joghurt
- 3/ szem zöld olajbogyó
- 6 tk. datolyakrém
Zöldfűszeres szószhoz:
- 1 ek. almaecet
- 1 ek. citromlé
- 1 tk. só
- 1 ek. oregánó
- 1 ek. kapor
- 1 kk. datolyakrém
Elkészítés
- Vágd le a fokhagymafej végét, hogy kilátszódjanak a gerezdek, majd tekerd alufóliába és 200 fokos sütőben süsd puhára 30-40 perc alatt. Egy nehezéket a tofura helyezve préseld ki belőle a felesleges vizet.
- Aprítógép segítségével dolgozd sűrű krémmé a hozzávalókat a megsült fokhagymával, majd egyengesd bele a masszát egy sütőpapírral bélelt tárolódobozba vagy tepsibe. Tedd hűtőbe egy éjszakára, így egy kicsit megdermed, majd fogyaszthatod is. Ne egy szeletelhető, kemény sajtra számíts, inkább egy puhább, kenhető-morzsolható verzióra.
- Ha még intenzívebb ízre vágysz, akkor kend le az elkészült fetát a zöldfűszeres szósszal is.