Tofu-kesu feta

Sike Betti | 2025.05.07.
Stopper ikon
50 perc
Teríték ikon
1 tömb

Ez a tofu-kesu feta egy teljes értékű növényi sajthelyettesítő, melyet felhasználhatsz görögös ételekhez, szendvicsekbe, kenceként, vagy egy növényi sajttál részeként.

Hozzávalók

  • 400 gramm natúr tofu
  • 1 bögre kesudió 30 percre forró vízbe áztatva, majd lecsepegtetve
  • fél citrom leve
  • 1 ek. almaecet
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 tk. vöröshagymapor
  • só, bors
  • 1 ek. sörélesztőpehely
  • 2 ek. oregánó
  • 2 ek. kapor
  • 10 ek. natúr növényi joghurt
  • 3/ szem zöld olajbogyó
  • 6 tk. datolyakrém

Zöldfűszeres szószhoz:

  • 1 ek. almaecet
  • 1 ek. citromlé
  • 1 tk.
  • 1 ek. oregánó
  • 1 ek. kapor
  • 1 kk. datolyakrém

Elkészítés

  1. Vágd le a fokhagymafej végét, hogy kilátszódjanak a gerezdek, majd tekerd alufóliába és 200 fokos sütőben süsd puhára 30-40 perc alatt. Egy nehezéket a tofura helyezve préseld ki belőle a felesleges vizet.
  2. Aprítógép segítségével dolgozd sűrű krémmé a hozzávalókat a megsült fokhagymával, majd egyengesd bele a masszát egy sütőpapírral bélelt tárolódobozba vagy tepsibe. Tedd hűtőbe egy éjszakára, így egy kicsit megdermed, majd fogyaszthatod is. Ne egy szeletelhető, kemény sajtra számíts, inkább egy puhább, kenhető-morzsolható verzióra.
  3. Ha még intenzívebb ízre vágysz, akkor kend le az elkészült fetát a zöldfűszeres szósszal is.

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...