Spenótos csicserilepény
|
2023.12.03.
Hozzávalók
- 1 és fél bögre csicseriborsóliszt
- 1 és fél bögre növényi tej
- 2 nagy marék spenót (vagy mángold, vagy fodros kel, vagy bármely más zöld) - aprítógépben vagy kézzel nagyon apróra aprítva
- 100 gramm natúr tofu - szétmorzsolva
- 5-6 ek. sörélesztőpehely
- fél tk. szódabikarbóna
- 1 ek. oregánó
- 1 ek. bazsalikom
- ízlés szerint további zöldfűszerek
- só, bors, esetleg egy csipet fekete só a tojásos íz érdekében
- 1 ek. fokhagymapor
- fél ek. vöröshagymapor
Elkészítés
- Egy nagyobb tálban keverd össze először a száraz hozzávalókat, majd öntsd hozzá a növényi tejet és keverd csomómentesre. Morzsold bele a tofut is.
- Melegíts fel egy tapadásmentes serpenyőt és evőkanálnyi adagokban terítsd szét rajta a masszát. Mikor a lepények teteje is elkezd szilárdulni, fordítsd meg őket és süsd meg a másik felüket is.
- Mártogasd fokhagymával, sóval és borssal ízesített növényi joghurtba.
Mint ahogy a legtöbb csicseriborsólisztből készült étel, ez is frissen finom, másnapra, hűtőben tárolva szárazabb lesz. Úgyhogy érdemes egyből megenni az összeset! 🙂