Spenótos csicserilepény

Sike Betti | 2023.12.03.
Stopper ikon
30 perc
Teríték ikon
20 lepénykéhez

Hozzávalók

  • 1 és fél bögre csicseriborsóliszt
  • 1 és fél bögre növényi tej
  • 2 nagy marék spenót (vagy mángold, vagy fodros kel, vagy bármely más zöld) - aprítógépben vagy kézzel nagyon apróra aprítva
  • 100 gramm natúr tofu - szétmorzsolva
  • 5-6 ek. sörélesztőpehely
  • fél tk. szódabikarbóna
  • 1 ek. oregánó
  • 1 ek. bazsalikom
  • ízlés szerint további zöldfűszerek
  • só, bors, esetleg egy csipet fekete só a tojásos íz érdekében
  • 1 ek. fokhagymapor
  • fél ek. vöröshagymapor

Elkészítés

  1. Egy nagyobb tálban keverd össze először a száraz hozzávalókat, majd öntsd hozzá a növényi tejet és keverd csomómentesre. Morzsold bele a tofut is.
  2. Melegíts fel egy tapadásmentes serpenyőt és evőkanálnyi adagokban terítsd szét rajta a masszát. Mikor a lepények teteje is elkezd szilárdulni, fordítsd meg őket és süsd meg a másik felüket is.
  3. Mártogasd fokhagymával, sóval és borssal ízesített növényi joghurtba.

Mint ahogy a legtöbb csicseriborsólisztből készült étel, ez is frissen finom, másnapra, hűtőben tárolva szárazabb lesz. Úgyhogy érdemes egyből megenni az összeset! 🙂

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...