Quinoával töltött édesburgonya-hajók kapros-tahinis mártással, vörösáfonyával
|
2023.11.15.
Tápláló hedonista köret sült tofu, raguk, rántott ételek mellé. 😍
Hozzávalók
- 3 édesburgonya
- egy marék vörösáfonya
- friss petrezselyem
Tahinis szószhoz
- 2 ek. növényi joghurt
- só, bors
- 2 tk. tahini
- 1 tk. fokhagymapor
- 1 kk. vöröshagymapor
- 1 tk. datolyakrém
- 2 tk. szárított kapor
- 1 tk. citromlé
- 1 tk. sörélesztőpehely
Tölteléknek
- 3 púpos ek. főtt quinoa
- 2 ek. a tahinis szószból
Elkészítés
- Mosd meg az édesburgonyákat és egy villával minden oldalról alaposan nyomkodd meg őket. Héjastul, egyben csomagold őket alufóliába, majd tedd sütőpapírral bélelt tepsire.
- 180 fokos sütőben 60-70 percig süsd őket, hogy jó puhák legyenek.
- Várd meg, amíg kihűlnek, addig keverd össze a tahinis szósz hozzávalóit.
- Vágd félbe a megsült édesburikat és vájj ki a közepükön egy kisebb mélyedést, hogy megtölthetővé váljanak.
- A kikapart édesburgonya darabokat nyomkodd össze egy villával és keverd össze a quinoával és 2 ek. tahinis szósszal, majd töltsd vissza az édesburikba.
- 180 fokos sütőben süsd tovább 15-20 percig.
- Tálald a tahinis szósszal meglocsolva, vörösáfonyával és friss petrezselyemmel! 😍