Quinoával töltött édesburgonya-hajók kapros-tahinis mártással, vörösáfonyával 

Sike Betti | 2023.11.15.
Stopper ikon
90 perc
Teríték ikon
3 fő

Tápláló hedonista köret sült tofu, raguk, rántott ételek mellé. 😍

Hozzávalók

  • 3 édesburgonya
  • egy marék vörösáfonya
  • friss petrezselyem

Tahinis szószhoz

  • 2 ek. növényi joghurt
  • só, bors
  • 2 tk. tahini
  • 1 tk. fokhagymapor
  • 1 kk. vöröshagymapor
  • 1 tk. datolyakrém
  • 2 tk. szárított kapor
  • 1 tk. citromlé
  • 1 tk. sörélesztőpehely

Tölteléknek

  • 3 púpos ek. főtt quinoa
  • 2 ek. a tahinis szószból

Elkészítés

  1. Mosd meg az édesburgonyákat és egy villával minden oldalról alaposan nyomkodd meg őket. Héjastul, egyben csomagold őket alufóliába, majd tedd sütőpapírral bélelt tepsire.
  2. 180 fokos sütőben 60-70 percig süsd őket, hogy jó puhák legyenek.
  3. Várd meg, amíg kihűlnek, addig keverd össze a tahinis szósz hozzávalóit.
  4. Vágd félbe a megsült édesburikat és vájj ki a közepükön egy kisebb mélyedést, hogy megtölthetővé váljanak.
  5. A kikapart édesburgonya darabokat nyomkodd össze egy villával és keverd össze a quinoával és 2 ek. tahinis szósszal, majd töltsd vissza az édesburikba.
  6. 180 fokos sütőben süsd tovább 15-20 percig.
  7. Tálald a tahinis szósszal meglocsolva, vörösáfonyával és friss petrezselyemmel! 😍

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...