Tofu-kesu ricotta
|
2023.05.31.
Egy újabb, könnyen elkészíthető növényi sajt receptet mutatok, amit magában kenyérre, teljes kiőrlésű krékerre kenve is fogyaszthatunk, vagy felhasználhatjuk finomabbnál finomabb olasz fogásokhoz, amelyekbe hagyományosan ricottát tesznek.🙂 Így mehet pl. lasagne töltelékbe, tésztaszószba, pizzára, bruschettára. 😍
Hozzávalók
- 240 gramm növényi joghurt
- fél bögre kesudió fél órára forró vízzel leöntve, majd átöblítve
- 300 gramm natúr tofu
- 1 citrom leve
- 1 ek. fokhagymapor
- 1 tk. szójaszósz
- fél bögre sörélesztőpehely
- só, bors
- 2 ek. szárított snidling
- ízlés szerint zöldfűszerek
Elkészítés
- Tedd aprítógépbe a kesudiót a növényi joghurttal és citromlével, majd dolgozd krémesre. Tedd hozzá a többi hozzávalót és jó alaposan dolgozd össze.
- Ha szeretnéd, már fogyaszhatod is, vagy kanalazd sütőpapírral bélelt tálkába és tedd a hűtőbe 1-2 órára. Ha utána megfordítid az edényt, a ricotta összeállva marad, így kinézetre is hasonlít az eredeti verióra. 😊
- Felhasználhatod további ételekhez, amihez az eredeti ricottát is felhasználják. 😊