Tofu-kesu ricotta

Sike Betti | 2023.05.31.
Stopper ikon
10 perc
Teríték ikon
1 müzlistálnyi adag

Egy újabb, könnyen elkészíthető növényi sajt receptet mutatok, amit magában kenyérre, teljes kiőrlésű krékerre kenve is fogyaszthatunk, vagy felhasználhatjuk finomabbnál finomabb olasz fogásokhoz, amelyekbe hagyományosan ricottát tesznek.🙂 Így mehet pl. lasagne töltelékbe, tésztaszószba, pizzára, bruschettára. 😍

Hozzávalók

  • 240 gramm növényi joghurt
  • fél bögre kesudió fél órára forró vízzel leöntve, majd átöblítve
  • 300 gramm natúr tofu
  • 1 citrom leve
  • 1 ek. fokhagymapor
  • 1 tk. szójaszósz
  • fél bögre sörélesztőpehely
  • só, bors
  • 2 ek. szárított snidling
  • ízlés szerint zöldfűszerek

Elkészítés

  1. Tedd aprítógépbe a kesudiót a növényi joghurttal és citromlével, majd dolgozd krémesre. Tedd hozzá a többi hozzávalót és jó alaposan dolgozd össze.
  2. Ha szeretnéd, már fogyaszhatod is, vagy kanalazd sütőpapírral bélelt tálkába és tedd a hűtőbe 1-2 órára. Ha utána megfordítid az edényt, a ricotta összeállva marad, így kinézetre is hasonlít az eredeti verióra. 😊
  3. Felhasználhatod további ételekhez, amihez az eredeti ricottát is felhasználják. 😊

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...