Epres vegán sajttorta

Értékelés csillag - üresÉrtékelés csillag - üresÉrtékelés csillag - üresÉrtékelés csillag - üresÉrtékelés csillag - üres
Értékelés csillag - teliÉrtékelés csillag - teliÉrtékelés csillag - teliÉrtékelés csillag - teliÉrtékelés csillag - teli
5,00 / 5 (1 értékelés alapján)
Sike Betti | 2024.04.13.
Stopper ikon
90 perc
Teríték ikon

Ezt az epres vegán sajttortát a kislányom szülinapjára találtam ki, mert a csokis verzió mellé szerettem volna valami gyümölcsöset is. 😊 Az epres ízvilággal igazi tavaszias desszert lett, melyen a tofus-kesudiós réteg leginkább a hagyományos sajttortához, esetleg a túrótortához hasonlít.😊

A krémbe és az epres rétegbe én most kivételesen juharszirupot használtam, hogy ne színezze el a datolyakrém, de nyugodtan használhatsz helyette most is krémesített datolyát.😊 (Ehhez áztasd be a datolyákat 30 percre, majd turmixold le annyi vízzel, amennyi éppen ellepi őket.)

Hozzávalók

Alaphoz

  • 1 bögre őrölt (gluténmentes) zabpehely
  • 3/4 bögre őrölt mandula
  • 3/4 bögre datolya - fél órára forró vízbe áztatva, majd lecsepegtetve
  • fél bögre almaszósz - házilag is készítheted főtt, krémesre turmixolt almából
  • 1 tk. vanília őrlemény

"Sajtkrémhez"

  • 300 gramm natúr tofu
  • 1/3 bögre juharszirup - vagy datolyakrém
  • fél bögre natúr növényi joghurt
  • 2 tk. vanília őrlemény
  • 1 bögre kesudió - fél órára forró vízbe áztatva, majd lecsepegtetve
  • 2 ek. citromlé
  • 2 ek. bio reszelt citromhéj

Epres-chia magos réteghez

  • másfél bögre friss eper
  • 1 tk. vanília őrlemény
  • 2 tk. natúr növényi joghurt
  • fél ek. citromlé
  • 1/3 bögre juharszirup - vagy datolyakrém
  • 3 ek. chia mag

Tetejére díszítésnek

  • friss eper

Elkészítés

  1. Turmixold össze az epres-chia magos réteg hozzávalóit és tedd hűtőbe, hogy a chia magok megszívják magukat.
  2. Aprítsd össze aprítógéppel az alap hozzávalóit, majd egyengesd egy sütőpapírral bélelt 28 cm-es tortaformába.
  3. 150 fokos sütőben süsd 15 percig.
  4. Most tedd aprítógépbe a krém hozzávalóit és dolgozd jól össze. Mikor megsült az alap, kanalazd a tetejére és tedd vissza a sütőbe addig, míg a teteje egy picit megpirul és szilárddá válik a krémes réteg. Várd meg, míg kihűl.
  5. Végül kanalazd a tetejére az epres-chia magos szószt, díszítsd eperszeletekkel és tedd hűtőbe minimum 1 órára.

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 hozzászólás

  1. Szia! Én azt szeretném megkérdezni, hogy natúr növényi joghurtból te melyiket használtad a krémhez? Jó lehet az Alpro kókusz joghurt, vagy jobb lenne natúr szója joghurt, az állaga miatt?

    Köszi
    Enikő

Egy pillanat...