Téné fekete erdő szelet céklával

Sike Betti | 2025.01.31.
Stopper ikon
50 perc
Teríték ikon
1 kenyérforma

Ez a téné fekete erdő szelet egy kakaós-meggyes finomság tele zöldséggel, mely engem a fekete erdő torta ízvilágára emlékeztet a leginkább. Az édes, puha rétegek között észrevétlenül megbújik a cékla és a csicseriborsó! Így lett a fekete erdő szelet tápláló, teljes értékű desszert.

Hozzávalók

Alaphoz

  • fél bögre főtt csicseriborsó
  • fél bögre datolya
  • fél bögre zabpehelyliszt
  • 1 tk. citromlé
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 tk. vanília őrlemény
  • 2 ek. kakaópor
  • 1/4 bögre növényi tej

Nyers céklás csokikrémhez

  • 1 bögre aprított nyers cékla
  • 1 bögre puha datolya - néhány percre forró vízbe áztatva, hogy megpuhuljon
  • 5 ek. kakaópor
  • 1 tk. vanília őrlemény
  • csipet só
  • 3 marék dió - vagy más mag, ha nem szeretnél a krémbe diós ízt
  • ízlés szerint keverhetsz hozzá magas kakaótartalmú, minőségi étcsoki darabokat

Meggyszószhoz

  • 3/4 bögre fagyasztott meggy - kiolvadt levével együtt
  • 1 tk. vanília őrlemény
  • csipet fahéj, szegfűszeg
  • 2 ek.. juharszirup
  • 1/4 bögre növényi tej
  • 3 ek. zabpehelyliszt

Tetejére

  • 1 bögre fagyasztott meggy felolvasztva

Elkészítés

  1. Tedd aprítógépbe az alap hozzávalóit és jól dolgozd össze. Terítsd sütőpapírral bélelt kenyérformába. Ha esetleg van két kenyérformád, akkor járj el így a második réteggel is és süsd őket egyszerre, ha csak egy van, akkor egymàs után.
  2. 180 fokos sütőben kb. 15 percig süsd őket, majd várd meg, míg kihűlnek.
  3. Közben készítsd el a csokikrémet: öntsd a felkockázott céklát aprítógépbe és daráld jól össze. Add hozzá a többi hozzávalót és meg-megállítva dolgoztasd a géped addig, míg homogén masszát nem kapsz.
  4. Ha elkészültek az alapok, az egyiket hagyd a kenyérformában, kend meg jó vastagon, egyenletesen a céklás csokikrémmel, majd helyezd el rajta a màsodik réteg alapot.
  5. Turmixold össze a meggyszósz hozzávalóit, majd egy fazékban kezdd el kevergetve melegíteni. Főzd, míg egy kicsit besűrűsödik és öntsd a süti tetejére. Díszítsd felolvasztott meggydarabokkal.
  6. Tedd hűtőbe néhány órára, majd óvatosan szeleteld fel.

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...