
Spenótos kesusajtkrémmel töltött gombafejek
|
2025.01.30.
Hozzávalók
- 12 nagyobb fej csiperke vagy portobello gomba
- 1-2 ek. szójaszósz (vagy gluténmentes verzióban tamari) - szójamentes változatban esetleg kókusz aminó
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 ek. kakukkfű
- 2 nagy marék friss spenót
- 2 ek. őrölt zabpehely
Kesusajtkrémhez
- fél bögre kesudió fél órára forró vízzel leöntve, majd átöblítve - helyette használhatsz mandulapálcikákat is
- 2-3 ek. sörélesztőpehely
- só, bors
- 1 ek. fokhagymapor
- fél citrom leve
- fél bögre víz
- 2 ek. natúr növényi joghurt
Egyebek
- köretnek főtt hajdina vagy más teljes értékű gabonaféle
- feltétnek dióparmezán
Elkészítés
- Tépd le a gombafejekről a szárukat, a fejüket tedd félre.
- Aprítsd fel a gombaszárakat és a friss spenótot, majd egy kevés vízen kezdd el párolni. Sózd, borsozd, nyomd hozzá a fokhagymákat és szórd meg a kakukkfűvel.
- Míg a gomba puhul, készítsd el a kesusajtkrémet: csepegtesd le a beáztatott kesudiót és turmixold krémesre a kesusajtkrém összes hozzávalójával. Öntsd a gombás-spenótos keverékre.
- Ha a spenótos-gombás keverék megpuhult, add hozzá a szószhoz az őrölt zabpelyhet és kevergesd, míg egy kicsit besűrűsödik.
- Most vedd elő a gombafejeket és egy konyhai ecset segítségével belül és kívül is kend meg őket vékonyan szójaszósszal.
- Töltsd meg őket a spenótos-kesusajtkrémes töltelékkel és 180 fokos sütőben süsd őket 20-25 percig, míg a gombafejek teljesen megpuhulnak.
- Tálald hajdinával (vagy bármely más teljes értékű körettel) és dióparmezán-szórással.