Spenótos kesusajtkrémmel töltött gombafejek

Sike Betti | 2025.01.30.
Stopper ikon
45 perc
Teríték ikon
12 gombafej

Hozzávalók

  • 12 nagyobb fej csiperke vagy portobello gomba
  • 1-2 ek. szójaszósz (vagy gluténmentes verzióban tamari) - szójamentes változatban esetleg kókusz aminó
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1 ek. kakukkfű
  • 2 nagy marék friss spenót
  • 2 ek. őrölt zabpehely

Kesusajtkrémhez

  • fél bögre kesudió fél órára forró vízzel leöntve, majd átöblítve - helyette használhatsz mandulapálcikákat is
  • 2-3 ek. sörélesztőpehely
  • só, bors
  • 1 ek. fokhagymapor
  • fél citrom leve
  • fél bögre víz
  • 2 ek. natúr növényi joghurt

Egyebek

  • köretnek főtt hajdina vagy más teljes értékű gabonaféle
  • feltétnek dióparmezán

Elkészítés

  1. Tépd le a gombafejekről a szárukat, a fejüket tedd félre.
  2. Aprítsd fel a gombaszárakat és a friss spenótot, majd egy kevés vízen kezdd el párolni. Sózd, borsozd, nyomd hozzá a fokhagymákat és szórd meg a kakukkfűvel.
  3. Míg a gomba puhul, készítsd el a kesusajtkrémet: csepegtesd le a beáztatott kesudiót és turmixold krémesre a kesusajtkrém összes hozzávalójával. Öntsd a gombás-spenótos keverékre.
  4. Ha a spenótos-gombás keverék megpuhult, add hozzá a szószhoz az őrölt zabpelyhet és kevergesd, míg egy kicsit besűrűsödik.
  5. Most vedd elő a gombafejeket és egy konyhai ecset segítségével belül és kívül is kend meg őket vékonyan szójaszósszal.
  6. Töltsd meg őket a spenótos-kesusajtkrémes töltelékkel és 180 fokos sütőben süsd őket 20-25 percig, míg a gombafejek teljesen megpuhulnak.
  7. Tálald hajdinával (vagy bármely más teljes értékű körettel) és dióparmezán-szórással.

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...