Pasta al limone

Sike Betti | 2023.05.30.
Stopper ikon
45 perc
Teríték ikon
4 fő

Olasz citromos tészta néhány tápláló csavarral!

Az olaszok citromos tésztájával folytatom az olasz receptek sorát, ami jól jön a nagy melegben, mivel egy frissítő és gyors fogás és igazán mediterrán hangulatot kelt.

A növényi alapú verzió vaj és olaj helyett kesudióból készül és elrejtettem benne egy kevés párolt zöld levelest is. Magparmezánnal megszórva, főtt csicseriborsóval tálaltam és fogyasztás előtt kapott még egy facsarásnyi citromlevet!

👶🏻Gyerekeseknek egy tipp: a zöld leveles zöldeket (pl. kelkáposzta, spenót, fodros kel) nagyon apróra szoktam vágni (vagy esetleg aprítógépben összeaprítani) és aztan úgy szórom őket minden ételbe, mint a fűszereket. Egytálételekbe, levesekbe belefőzöm, tésztákhoz külön megpárolom, majd belekeverem a szószba, mint ennél a spagettinél. Úgy csúsznak, mint nyersen, magukban soha. 🤭

Hozzávalók

  • 1 bögre kesudió
  • másfél citrom leve
  • 1-2 tk. kezeletlen citrom lereszelt héja
  • fél bögre sörélesztÅ‘pehely
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só és bors
  • fél - 3/4 bögre növényi tej - óvatosan adagolva a kívánt sűrűség eléréséhez
  • fél merÅ‘kanál a tészta fÅ‘zÅ‘vizébÅ‘l
  • 2 marék kelkáposzta, fodros kel vagy spenótlevél
  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 1 csomag teljes kiÅ‘rlésű búzából vagy más teljes értékű gabonából vagy hüvelyesbÅ‘l készül tészta
  • magparmezán

Magparmezán

  • 2 marék olajos mag
  • 3-4 ek. sörélesztÅ‘pehely
  • 1 tk. fokhagymapor
  • só és bors

Elkészítés

  1. Tedd a választott zöld leveleseket aprítógépbe és jó alaposan aprítsd össze (vagy egyszerűen vágd nagyon apróra). Egy tapadásmentes serpenyőben kevés vízen párold puhára, majd tedd félre.
  2. Tedd fel főni a tésztát.
  3. Közben készítsd el a szószt: öblítsd át a kesudiót, majd tedd turmixgépbe a citromlével, citromhéjjal, sörélesztőpehellyel, fokhagymával, sóval, borssal, növényi tejjel és adj hozzá fél merőkanállal a tészta főzővizéből. Alaposan turmixold össze, majd keverd hozzá a párolt kelt/spenótot.
  4. Aprítsd össze a magparmezán hozzávalóit.
  5. Öntsd az elkészült tésztára a szószt és tálald csicseriborsóval, magparmezánnal és citrommal. 😊🍋

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...