Kardamomos őszibarack-sárgadinnye krémleves édes kölesgombócokkal
|
2023.07.13.
Nyáron mindig rákapok a hideg gyümölcslevesekre, már csak azért is, mert nagyon hamar elkészülnek és sokszor a főzőlapot sem kell bekapcsolni, elegendő egy turmixgép hozzá. Ezt a levest is csak turmixolni kell, egyedül a kölest főztem meg a gombócokhoz. A kölesgombócokért viszont érdemes egy kicsit főzni, mert nagyon finom párost alkot a dinnyés-barackos krémlevessel! 😍
Hozzávalók
- 2 bögre felkockázott érett sárgadinnye
- 1 bögre őszibarack
- 600 ml (házi) kókusztej
- 4 ek. növényi joghurt
- 1 kk. kardamom
- 1 pici fahéj és szegfűszeg
- 1 tk. vanília őrlemény
- 1 ek. citromlé
Kölesgombócokhoz
- 1 bögre köles
- 3 bögre növényi tej
- 3 ek. datolyakrém
- 1 tk. vanília őrlemény
- 2 ek. natúr növényi joghurt
- 1 kisebb citrom leve
Elkészítés
- Tedd fel a kölest főni a növényi tejjel. Mikor az összes tejet beszívta és megpuhult, keverd hozzá a többi hozzávalót és várd meg, hogy teljesen kihűljön.
- A krémleves hozzávalóit turmixgépben dolgozd jól össze, majd tedd hűtőbe, hogy jéghidegen tálalhasd.
- Egy evőkanállal adagolj az édes kölesből gombócnyi adagokat egy mélyebb tálba, majd öntsd nyakon a krémlevessel.😍