Kardamomos őszibarack-sárgadinnye krémleves édes kölesgombócokkal

Sike Betti | 2023.07.13.
Stopper ikon
30 perc
Teríték ikon

Nyáron mindig rákapok a hideg gyümölcslevesekre, már csak azért is, mert nagyon hamar elkészülnek és sokszor a főzőlapot sem kell bekapcsolni, elegendő egy turmixgép hozzá. Ezt a levest is csak turmixolni kell, egyedül a kölest főztem meg a gombócokhoz. A kölesgombócokért viszont érdemes egy kicsit főzni, mert nagyon finom párost alkot a dinnyés-barackos krémlevessel! 😍

Hozzávalók

  • 2 bögre felkockázott érett sárgadinnye
  • 1 bögre őszibarack
  • 600 ml (házi) kókusztej
  • 4 ek. növényi joghurt
  • 1 kk. kardamom
  • 1 pici fahéj és szegfűszeg
  • 1 tk. vanília őrlemény
  • 1 ek. citromlé

Kölesgombócokhoz

  • 1 bögre köles
  • 3 bögre növényi tej
  • 3 ek. datolyakrém
  • 1 tk. vanília őrlemény
  • 2 ek. natúr növényi joghurt
  • 1 kisebb citrom leve

Elkészítés

  1. Tedd fel a kölest főni a növényi tejjel. Mikor az összes tejet beszívta és megpuhult, keverd hozzá a többi hozzávalót és várd meg, hogy teljesen kihűljön.
  2. A krémleves hozzávalóit turmixgépben dolgozd jól össze, majd tedd hűtőbe, hogy jéghidegen tálalhasd.
  3. Egy evőkanállal adagolj az édes kölesből gombócnyi adagokat egy mélyebb tálba, majd öntsd nyakon a krémlevessel.😍

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...