Tandoori karfiol

Sike Betti | 2024.04.24.
Stopper ikon
50 perc
Teríték ikon
2 fő

Ez a tandoori karfiol egy újabb indiai recept és egy újabb ötlet, hogyan varázsolhatod az egyszerű karfiolt izgalmas ízombává!

A tandoori szó egy indiai főzési módszerre utal, amikor az ételeket agyag kemencében (ún. tandoorban) készítik el. Eredetileg húsételeket sütnek ezzel a módszerrel, melyeket intenzív fűszerekkel és gyakran joghurttal pácolnak.

Én ebben a receptben a húst karfiolra cseréltem, amely indiai fűszerekkel és natúr növényi joghurttal bepácolva majd sütőben megsütve nagyon jól hozza a tandoori ízélményt. Rizzsel, csicseriborsóval, teljes kiőrlésű pitával fogyasztottuk.

Hozzávalók

  • 3 bögre karfiolrózsa
  • 5 ek. natúr növényi joghurt
  • 1 kk. kurkuma
  • 1 ek. fokhagymapor
  • 1 tk. Å‘rölt gyömbér
  • 2 tk. füstölt pirospaprika
  • só ízlés szerint
  • 1 kk. szegfűbors
  • csipet chili
  • 3 ek. paradicsompüré
  • 1 citrom leve
  • 2 tk. garam masala fűszerkeverék
  • csipet római kömény
  • másfél ek. sörélesztÅ‘pehely

Elkészítés

  1. A karfiolrózsákat dobd pár percre forró vízbe főzd elő. (Elég rövid időre, nehogy túlzottan megpuhuljanak!)
  2. Keverd össze az összes többi hozzávalót a tálban, így elkészül a finom fűszeres pác.
  3. Keverd a lecsepegtetett karfiolrózsákat a páchoz és 30 percre tedd hűtőbe pácolódni.
  4. Helyezd a fűszeres karfiolrózsákat sütőpapírral bélelt tepsire és 200-210 fokos sütőben süsd őket, míg kicsit megpirulnak.
  5. Tálald az elkészült tandoori karfiolt rizzsel, csicseriborsóval vagy más hüvelyessel, friss salátával, esetleg teljes kiőrlésű pitával.

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...