Tandoori karfiol
|
2024.04.24.
Ez a tandoori karfiol egy újabb indiai recept és egy újabb ötlet, hogyan varázsolhatod az egyszerű karfiolt izgalmas Ãzombává!
A tandoori szó egy indiai fÅzési módszerre utal, amikor az ételeket agyag kemencében (ún. tandoorban) készÃtik el. Eredetileg húsételeket sütnek ezzel a módszerrel, melyeket intenzÃv fűszerekkel és gyakran joghurttal pácolnak.
Ãn ebben a receptben a húst karfiolra cseréltem, amely indiai fűszerekkel és natúr növényi joghurttal bepácolva majd sütÅben megsütve nagyon jól hozza a tandoori Ãzélményt. Rizzsel, csicseriborsóval, teljes kiÅrlésű pitával fogyasztottuk.
Hozzávalók
- 3 bögre karfiolrózsa
- 5 ek. natúr növényi joghurt
- 1 kk. kurkuma
- 1 ek. fokhagymapor
- 1 tk. Årölt gyömbér
- 2 tk. füstölt pirospaprika
- só Ãzlés szerint
- 1 kk. szegfűbors
- csipet chili
- 3 ek. paradicsompüré
- 1 citrom leve
- 2 tk. garam masala fűszerkeverék
- csipet római kömény
- másfél ek. sörélesztÅpehely
ElkészÃtés
- A karfiolrózsákat dobd pár percre forró vÃzbe fÅzd elÅ. (Elég rövid idÅre, nehogy túlzottan megpuhuljanak!)
- Keverd össze az összes többi hozzávalót a tálban, Ãgy elkészül a finom fűszeres pác.
- Keverd a lecsepegtetett karfiolrózsákat a páchoz és 30 percre tedd hűtÅbe pácolódni.
- Helyezd a fűszeres karfiolrózsákat sütÅpapÃrral bélelt tepsire és 200-210 fokos sütÅben süsd Åket, mÃg kicsit megpirulnak.
- Tálald az elkészült tandoori karfiolt rizzsel, csicseriborsóval vagy más hüvelyessel, friss salátával, esetleg teljes kiÅrlésű pitával.