
Tandoori karfiol
|
2024. április 24.
Ez a tandoori karfiol egy újabb indiai recept és egy újabb ötlet, hogyan varázsolhatod az egyszerű karfiolt izgalmas ízombává!
A tandoori szó egy indiai főzési módszerre utal, amikor az ételeket agyag kemencében (ún. tandoorban) készítik el. Eredetileg húsételeket sütnek ezzel a módszerrel, melyeket intenzív fűszerekkel és gyakran joghurttal pácolnak.
Én ebben a receptben a húst karfiolra cseréltem, amely indiai fűszerekkel és natúr növényi joghurttal bepácolva majd sütőben megsütve nagyon jól hozza a tandoori ízélményt. Rizzsel, csicseriborsóval, teljes kiőrlésű pitával fogyasztottuk.
Hozzávalók
- 3 bögre karfiolrózsa
- 5 ek. natúr növényi joghurt
- 1 kk. kurkuma
- 1 ek. fokhagymapor
- 1 tk. őrölt gyömbér
- 2 tk. füstölt pirospaprika
- só ízlés szerint
- 1 kk. szegfűbors
- csipet chili
- 3 ek. paradicsompüré
- 1 citrom leve
- 2 tk. garam masala fűszerkeverék
- csipet római kömény
- másfél ek. sörélesztőpehely
Elkészítés
- A karfiolrózsákat dobd pár percre forró vízbe főzd elő. (Elég rövid időre, nehogy túlzottan megpuhuljanak!)
- Keverd össze az összes többi hozzávalót a tálban, így elkészül a finom fűszeres pác.
- Keverd a lecsepegtetett karfiolrózsákat a páchoz és 30 percre tedd hűtőbe pácolódni.
- Helyezd a fűszeres karfiolrózsákat sütőpapírral bélelt tepsire és 200-210 fokos sütőben süsd őket, míg kicsit megpirulnak.
- Tálald az elkészült tandoori karfiolt rizzsel, csicseriborsóval vagy más hüvelyessel, friss salátával, esetleg teljes kiőrlésű pitával.