Vegán tofus croquetas füstös paradicsomszósszal
|
2024.05.06.
Hozzávalók
Croquetas
- 1 bögre kesudió - fél órára forró vízbe áztatva, majd lecsepegtetve
- 200 gramm füstölt tofu
- 200 gramm natúr tofu
- 6 ek. sörélesztőpehely
- só, bors
- 1 kk. szerecsendió
- 2 ek. fokhagymapor
- fél bögre növényi tej
- 1 hagyma
- 4-5 ek. teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
- ízlés szerint apríthatsz bele rizspapír-serranot
Panírhoz
- 3 ek. csicseriborsóliszt
- 10 ek. növényi tej
- 1 tk. fekete só
- 1 bögre teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
Paradicsomos mártáshoz
- 1 bögre üveges/konzerves aprított paradicsom
- 1 ek. szójaszósz
- 1 tk. balzsamecet
- 1 ek. datolyakrém
- 1 ek. fokhagymapor
- 1 tk. füstölt pirospaprika
Elkészítés
- A croquetashoz aprítsd fel a vöröshagymát és egy kevés vízen dinszteld meg.
- Tedd a hagymát aprítógépbe és a zsemlemorzsán kívül a croquetas összes többi hozzávalójával aprítsd krémesre. Utólag keverd hozzá a zsemlemorzsát is és ízlès szerint keverhetsz bele felaprított rizslap-serranot is.
- Egy tálban keverd össze a csicseriborsólisztet a növényi tejjel és a fekete sóval, egy másik tálban pedig a zsemlemorzsát egy kevés fokhagymaporral és sörélesztőpehellyel.
- Gyúrj a tofus masszából hosszúkàs kis hengereket, mártsd meg őket a csicseriborsós szószban majd a zsemlemorzsaban.
- Helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsire és 180 fokos sütőben süsd őket 30 percig úgy, hogy félidőben fordíts rajtuk egyszer.
- Keverd össze a mártás hozzávalóit és tálald vele a kroketteket!