Vegán tofus croquetas füstös paradicsomszósszal

Sike Betti | 2024.05.06.
Stopper ikon
40 perc
Teríték ikon
15 krokett

Hozzávalók

Croquetas

  • 1 bögre kesudió - fél órára forró vízbe áztatva, majd lecsepegtetve
  • 200 gramm füstölt tofu
  • 200 gramm natúr tofu
  • 6 ek. sörélesztőpehely
  • só, bors
  • 1 kk. szerecsendió
  • 2 ek. fokhagymapor
  • fél bögre növényi tej
  • 1 hagyma
  • 4-5 ek. teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
  • ízlés szerint apríthatsz bele rizspapír-serranot

Panírhoz

  • 3 ek. csicseriborsóliszt
  • 10 ek. növényi tej
  • 1 tk. fekete só
  • 1 bögre teljes kiőrlésű zsemlemorzsa

Paradicsomos mártáshoz

  • 1 bögre üveges/konzerves aprított paradicsom
  • 1 ek. szójaszósz
  • 1 tk. balzsamecet
  • 1 ek. datolyakrém
  • 1 ek. fokhagymapor
  • 1 tk. füstölt pirospaprika

Elkészítés

  1. A croquetashoz aprítsd fel a vöröshagymát és egy kevés vízen dinszteld meg.
  2. Tedd a hagymát aprítógépbe és a zsemlemorzsán kívül a croquetas összes többi hozzávalójával aprítsd krémesre. Utólag keverd hozzá a zsemlemorzsát is és ízlès szerint keverhetsz bele felaprított rizslap-serranot is.
  3. Egy tálban keverd össze a csicseriborsólisztet a növényi tejjel és a fekete sóval, egy másik tálban pedig a zsemlemorzsát egy kevés fokhagymaporral és sörélesztőpehellyel.
  4. Gyúrj a tofus masszából hosszúkàs kis hengereket, mártsd meg őket a csicseriborsós szószban majd a zsemlemorzsaban.
  5. Helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsire és 180 fokos sütőben süsd őket 30 percig úgy, hogy félidőben fordíts rajtuk egyszer.
  6. Keverd össze a mártás hozzávalóit és tálald vele a kroketteket!

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...