Indiai sült krumpli (bombay aloo) mentás joghurtszósszal

Sike Betti | 2024.04.16.
Stopper ikon
45 perc
Teríték ikon
4 fő

Hozzávalók

  • 400 gramm krumpli

Szószhoz

  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél konzerv aprított paradicsom
  • 1 tk. gyömbér
  • másfél tk. garam masala
  • 1 tk. őrölt koriander
  • 1 tk. római kömény
  • 1 csipet kurkuma
  • só, bors
  • chili ízlés szeirnt
  • 1 tk. datolyakrém

Mentás joghurtszószhoz

  • 1 bögre növényi joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 marék koriander/petrezselyem
  • 2 ek. aprított friss mentalevél
  • só, bors
  • 1 ek. citromlé
  • 1 tk. datolyakrém

Egyéb

  • hüvelyesek ízlés szerint, én főtt beluga lencsét kevertem hozzá

Elkészítés

  1. Vágd nagyobb darabokra a krumplit, majd főzd puhára. Tedd a megpuhult krumplifalatokat sütőpapírral bélelt tepsire és 220 fokos sütőben süsd őket addig, míg picit megpirulnak.
  2. Jöhet a szósz: vágd apróra a vöröshagymát, majd egy kevés vízen párold meg. Dobd turmixgépbe a fokhagymával, konzerv paradicsommal, gyömbérrel és dolgozd jól össze.
  3. Öntsd a masszát serpenyőbe és sorban add hozzá a fűszereket, datolyakrémet.
  4. Forgasd a krumplit a fűszeres szószba.
  5. Turmixold össze a mentás joghurtszósz hozzávalóit és tálald a fűszeres krumplit a mentaszósszal ès ízlés szerinti hüvelyesekkel.

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...