Indiai sült krumpli (bombay aloo) mentás joghurtszósszal
|
2024.04.16.
Hozzávalók
- 400 gramm krumpli
Szószhoz
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- fél konzerv aprított paradicsom
- 1 tk. gyömbér
- másfél tk. garam masala
- 1 tk. őrölt koriander
- 1 tk. római kömény
- 1 csipet kurkuma
- só, bors
- chili ízlés szeirnt
- 1 tk. datolyakrém
Mentás joghurtszószhoz
- 1 bögre növényi joghurt
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 marék koriander/petrezselyem
- 2 ek. aprított friss mentalevél
- só, bors
- 1 ek. citromlé
- 1 tk. datolyakrém
Egyéb
- hüvelyesek ízlés szerint, én főtt beluga lencsét kevertem hozzá
Elkészítés
- Vágd nagyobb darabokra a krumplit, majd főzd puhára. Tedd a megpuhult krumplifalatokat sütőpapírral bélelt tepsire és 220 fokos sütőben süsd őket addig, míg picit megpirulnak.
- Jöhet a szósz: vágd apróra a vöröshagymát, majd egy kevés vízen párold meg. Dobd turmixgépbe a fokhagymával, konzerv paradicsommal, gyömbérrel és dolgozd jól össze.
- Öntsd a masszát serpenyőbe és sorban add hozzá a fűszereket, datolyakrémet.
- Forgasd a krumplit a fűszeres szószba.
- Turmixold össze a mentás joghurtszósz hozzávalóit és tálald a fűszeres krumplit a mentaszósszal ès ízlés szerinti hüvelyesekkel.