
Tavaszi hagymaleves
|
2024.04.08.
Egy igazán tavaszi, szuperzöld krémleves 4 féle hagymából!
Hozzávalók
- 1 vöröshagyma - felaprítva
- 150 gramm zöld hagyma - felaprítva
- 2 gerezd fokhagyma - felaprítva
- 3 közepes krumpli - felaprítva
- egy nagy csokor medvehagyma - felaprítva
- só, csipet bors, szerencsendió
- 2 marék natúr kesudió - vagy mandulapálcika
- 200 ml natúr növényi tej
- 4 ek. sörélesztőpehely
- fél bögre natúr növényi joghurt
- szárított snidling
Elkészítés
- Tedd egy fazékba az összes hagymát a krumplival és a kesudióval, öntsd fel annyi vízzel amennyi ellepi. Add hozzá a sót, borsot és a szerecsendiót. Főzd addig a zöldségeket, míg a krumpli teljesen megpuhul.
- Bormixerrel vagy turmixgéppel krémesítsd, majd öntsd vissza a fazékba.
- Kezdd el újra melegíteni, öntsd hozzá a növényi tejet, a sörélesztőpelyhet, natúr növényi joghurtot és ízlés szerint még a szárított snidlinet is.