
Csokis csicserborsó keksz
|
2025.04.30.
Tudtad, hogy a hüvelyeseket, például a csicseriborsót, a babot vagy a natúr tofut remekül (és észrevétlenül) be lehet építeni az édességekbe is? Szuper lehetőség arra, hogy még több zöldséget együnk és kipipáljunk egy adag hüvelyest a napi tucatból.
Népszerű desszert nálunk például a fekete babos brownie és a tofus tiramisu, most azonban a kislányom aktuális kedvencét hoztam, a csokis csicseriborsó kekszet! 🍪 Nagyon egyszerű és gyors az elkészítése, a végeredmény pedig egy édes, puha (és eléggé addiktív🙈) sütemény.
Hozzávalók
- 1 bögre főtt csicseriborsó
- 1 nagyobb banán
- 6 szem puha datolya
- 1 tk. vanília őrlemény
- 1 tk. szódabikarbóna
- 3 ek. mandulavaj - vagy más magvaj
- másfél bögre zabpehely
- fél bögre natúr növényi tej
- 2-3 ek. aprított, magas kakaótartalmú, minőségi étcsoki - vagy helyette kakaóbab-töret
Elkészítés
- A csoki kivételével önts minden hozzávalót aprítógépbe és jól dolgozd össze.
- Keverd hozzá a csokidarabokat.
- Egy fagylaltadagoló vagy evőkanál segítségével adagolj a masszából kis kupacokat egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd bevizezett kanállal lapítsd ki őket.
- 180 fokos sütőben süsd a kekszeket 15 percig, majd várd meg, míg teljesen kihűlnek.