Csokis csicserborsó keksz

Sike Betti | 2025.04.30.
Stopper ikon
30 perc
Teríték ikon
db

Tudtad, hogy a hüvelyeseket, például a csicseriborsót, a babot vagy a natúr tofut remekül (és észrevétlenül) be lehet építeni az édességekbe is? Szuper lehetőség arra, hogy még több zöldséget együnk és kipipáljunk egy adag hüvelyest a napi tucatból.

Népszerű desszert nálunk például a fekete babos brownie és a tofus tiramisu, most azonban a kislányom aktuális kedvencét hoztam, a csokis csicseriborsó kekszet! 🍪 Nagyon egyszerű és gyors az elkészítése, a végeredmény pedig egy édes, puha (és eléggé addiktív🙈) sütemény.

Hozzávalók

  • 1 bögre főtt csicseriborsó
  • 1 nagyobb banán
  • 6 szem puha datolya
  • 1 tk. vanília őrlemény
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 3 ek. mandulavaj - vagy más magvaj
  • másfél bögre zabpehely
  • fél bögre natúr növényi tej
  • 2-3 ek. aprított, magas kakaótartalmú, minőségi étcsoki - vagy helyette kakaóbab-töret

Elkészítés

  1. A csoki kivételével önts minden hozzávalót aprítógépbe és jól dolgozd össze.
  2. Keverd hozzá a csokidarabokat.
  3. Egy fagylaltadagoló vagy evőkanál segítségével adagolj a masszából kis kupacokat egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd bevizezett kanállal lapítsd ki őket.
  4. 180 fokos sütőben süsd a kekszeket 15 percig, majd várd meg, míg teljesen kihűlnek.

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...