
Sós csicseri-zabpalacsinta
|
2025.02.27.
Reggeli
Snack
Gluténmentes
Magvaktól mentes
Szójamentes
Csicseriborsó
Lepény
Palacsinta
Zab
Nyári
Őszi
Tavaszi
Téli
Íme egy nagyon egyszerű, gluténmentes reggeliötlet: csicseriborsólisztből és zablisztből készült tekerhető sós palacsinták. Ezekbe aztán bármit beletekerhetsz, tegnapról megmaradt ragut, kencéket, bármit amit éppen találsz a hűtőben! A mi kedvenc feltéteink a fűszeres csicseriborsóragu, a hummusz, a céklás kence, a tofurántotta vagy például a mexikói babragu. Persze mindig sok-sok nyers zöldség és leveles zöldek társaságában!
Hozzávalók
- 3/4 bögre csicseriborsóliszt
- fél bögre zabpehelyliszt
- 1 ek. útifűmaghéj
- só
- másfél bögre víz
Elkészítés
- Keverd össze a hozzávalókat. Hígabb palacsintatésztát kell kapnod.
- Forrósíts fel egy tapadásmentes serpenyőt, majd merőkanálnyi adagokat teríts szét rajta.
- Süsd át jól a palacsinták mindkét oldalát.
- Töltsd meg tetszés szerinti finomságokkal!