Sós csicseri-zabpalacsinta

Sike Betti | 2025.02.27.
Stopper ikon
30 perc
Teríték ikon
4 fő

Íme egy nagyon egyszerű, gluténmentes reggeliötlet: csicseriborsólisztből és zablisztből készült tekerhető sós palacsinták. Ezekbe aztán bármit beletekerhetsz, tegnapról megmaradt ragut, kencéket, bármit amit éppen találsz a hűtőben! A mi kedvenc feltéteink a fűszeres csicseriborsóragu, a hummusz, a céklás kence, a tofurántotta vagy például a mexikói babragu. Persze mindig sok-sok nyers zöldség és leveles zöldek társaságában!

Hozzávalók

  • 3/4 bögre csicseriborsóliszt
  • fél bögre zabpehelyliszt
  • 1 ek. útifűmaghéj
  • másfél bögre víz

Elkészítés

  1. Keverd össze a hozzávalókat. Hígabb palacsintatésztát kell kapnod.
  2. Forrósíts fel egy tapadásmentes serpenyőt, majd merőkanálnyi adagokat teríts szét rajta.
  3. Süsd át jól a palacsinták mindkét oldalát.
  4. Töltsd meg tetszés szerinti finomságokkal!

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...