Kókuszos-currys sütőtökkrémleves

Sike Betti | 2023.10.17.
Stopper ikon
15 perc
Teríték ikon
2 fő

Fűszeresen, növényi joghurttal és jó sok korianderrel!

Hozzávalók

  • 1 bögre sült sütőtök
  • 400 ml kókusztej - én házilag készítettem úgy, hogy összeturmixoltam 1 bögre kókuszreszeléket 2 bögre vízzel és egy szem datolyával, majd sűrű szövésű szűrőn leszűrtem
  • 2 ek. curry por
  • 1 csipet kurkuma
  • 1 csipet római kömény
  • 1 tk. fokhagymapor
  • fél tk. őrölt gyömbér
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • fél citrom leve
  • 3 ek. paradicsomszósz
  • 3-4 ek. natúr növényi joghurt
  • 2 tk. garam masala - elhagyható, ha éppen nincs kéznél, vagy nem szeretnéd annyira fűszeresre.

Elkészítés

  1. Aprítsd fel a vöröshagymát, majd egy pici vízen párold meg a kinyomott fokhagymákkal együtt.
  2. Öntsd turmixgépbe a sütőtököt, a kókusztejet és a hagymákat, alaposan turmixold össze, majd öntsd vissza a fazékba.
  3. Most jöhet a fűszerezés! Melegítsd fel a pürésített kókusztejes-sütőtökös alapot, sózd és borsozd, majd add hozzá a curry port, kurkumát, római köményt, fokhagymaport és őrölt gyömbért.
  4. Kevergesd 1-2 percig, majd jöhet a paradicsomszósz, citromlé és növényi joghurt is.
  5. Kóstold meg és ízlés szerint add hozzá a garam masalat is. Ha édesebben szeretnéd, tehetsz hozzá egy kevés datolyapasztát is.
  6. Tálald az elkészült fűszeres levest friss korianderrel (vagy petrezselyemmel).

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...