Kókuszos-currys sütőtökkrémleves
|
2023.10.17.
Fűszeresen, növényi joghurttal és jó sok korianderrel!
Hozzávalók
- 1 bögre sült sütőtök
- 400 ml kókusztej - én házilag készítettem úgy, hogy összeturmixoltam 1 bögre kókuszreszeléket 2 bögre vízzel és egy szem datolyával, majd sűrű szövésű szűrőn leszűrtem
- 2 ek. curry por
- 1 csipet kurkuma
- 1 csipet római kömény
- 1 tk. fokhagymapor
- fél tk. őrölt gyömbér
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- fél citrom leve
- 3 ek. paradicsomszósz
- 3-4 ek. natúr növényi joghurt
- 2 tk. garam masala - elhagyható, ha éppen nincs kéznél, vagy nem szeretnéd annyira fűszeresre.
Elkészítés
- Aprítsd fel a vöröshagymát, majd egy pici vízen párold meg a kinyomott fokhagymákkal együtt.
- Öntsd turmixgépbe a sütőtököt, a kókusztejet és a hagymákat, alaposan turmixold össze, majd öntsd vissza a fazékba.
- Most jöhet a fűszerezés! Melegítsd fel a pürésített kókusztejes-sütőtökös alapot, sózd és borsozd, majd add hozzá a curry port, kurkumát, római köményt, fokhagymaport és őrölt gyömbért.
- Kevergesd 1-2 percig, majd jöhet a paradicsomszósz, citromlé és növényi joghurt is.
- Kóstold meg és ízlés szerint add hozzá a garam masalat is. Ha édesebben szeretnéd, tehetsz hozzá egy kevés datolyapasztát is.
- Tálald az elkészült fűszeres levest friss korianderrel (vagy petrezselyemmel).