Fekete babos fasírtok tahinis szójajoghurttal
|
2023.12.03.
Hozzávalók
Fasírthoz:
- 2 bögre főtt (vagy konzerv) fekete bab - használhatsz helyette vörös babot is
- 3/4 bögre dió
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db lilahagyma
- 10-12 szem datolya forró vízbe áztatva 20-30 percre, majd lecsepegtetve
- 2 ek. szójaszósz (vagy tamari)
- 1 tk. füstölt pirospaprika
- 1 tk. édes pirospaprika
- 1 tk. vöröshagymapor
- 1 tk. fokhagymapor
- 1 bögre zabpehely
- só, bors
Tahinis szójajoghurthoz:
- 120 gramm natúr szójajoghurt
- másfél ek. tahini
- só, bors
- 1 ek. fokhagymapor
- 1 ek. citromlé
Elkészítés
- Aprítógépben dolgozd jól össze a fasírt hozzávalóit, majd vizes kézzel formázz a masszából gombócokat. Pakold őket sütőpapírral bélelt tepsire és 140 fokos sütőben 35-40 percig süsd őket.
- Keverd össze a tahinis-szójajoghurtos mártogatós hozzávalóit és tálald az elkészült fasírtgolyókkal.
- Készíts mellé bulgurt, hajdinát, barna rizst vagy más teljes értékű (ál)gabonát és fogyaszd friss zöldségekkel! 🙂🥬