Fekete babos fasírtok tahinis szójajoghurttal

Sike Betti | 2023.12.03.
Stopper ikon
60 perc
Teríték ikon
5 fő

Hozzávalók

Fasírthoz:

  • 2 bögre főtt (vagy konzerv) fekete bab - használhatsz helyette vörös babot is
  • 3/4 bögre dió
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db lilahagyma
  • 10-12 szem datolya forró vízbe áztatva 20-30 percre, majd lecsepegtetve
  • 2 ek. szójaszósz (vagy tamari)
  • 1 tk. füstölt pirospaprika
  • 1 tk. édes pirospaprika
  • 1 tk. vöröshagymapor
  • 1 tk. fokhagymapor
  • 1 bögre zabpehely
  • só, bors

Tahinis szójajoghurthoz:

  • 120 gramm natúr szójajoghurt
  • másfél ek. tahini
  • só, bors
  • 1 ek. fokhagymapor
  • 1 ek. citromlé

Elkészítés

  1. Aprítógépben dolgozd jól össze a fasírt hozzávalóit, majd vizes kézzel formázz a masszából gombócokat. Pakold őket sütőpapírral bélelt tepsire és 140 fokos sütőben 35-40 percig süsd őket.
  2. Keverd össze a tahinis-szójajoghurtos mártogatós hozzávalóit és tálald az elkészült fasírtgolyókkal.
  3. Készíts mellé bulgurt, hajdinát, barna rizst vagy más teljes értékű (ál)gabonát és fogyaszd friss zöldségekkel! 🙂🥬

Mi így készítettük Dr. Lengyel Boglárka gyermekorvossal:

www.lengyelboglarka.hu

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...