Baszk csokoládéhab
|
2023.05.16.
A spanyolok csokihabja a klasszikus csokihab rumos változata. Tojásból készül, ami a vegán konyhában szuperül helyettesíthető aquafabaval, ami nem más, mint a csicseriborsó leve!
Hozzávalók
- 160 gramm minőségi, magas kakaótartalmú étcsokoládé
- 1 konzerv csicseriborsó leve (aquafaba)
- 2 tk. vanília őrlemény
- csipet só
- néhány csepp rum aroma - ízlés szerint, de akár el is hagyható
- kakaóbab töret - díszítésként
Elkészítés
- Habverő segítségével verj az aquafababól kemény habot.
- Olvaszd fel a csokit, majd óvatosan keverd a habhoz. Keverd bele a vaníliát és a rum aromát is. (Édesítheted is datolyapasztával ízlés szerint, én nem tettem hozzá.)
- Tedd poharakba az elkészült krémet és pihentesd 1-2 órát a hűtőben, míg megszilárdul.