Baszk csokoládéhab

Sike Betti | 2023.05.16.
Stopper ikon
15 perc
Teríték ikon

A spanyolok csokihabja a klasszikus csokihab rumos változata. Tojásból készül, ami a vegán konyhában szuperül helyettesíthető aquafabaval, ami nem más, mint a csicseriborsó leve!

Hozzávalók

  • 160 gramm minőségi, magas kakaótartalmú étcsokoládé
  • 1 konzerv csicseriborsó leve (aquafaba)
  • 2 tk. vanília őrlemény
  • csipet
  • néhány csepp rum aroma - ízlés szerint, de akár el is hagyható
  • kakaóbab töret - díszítésként

Elkészítés

  1. Habverő segítségével verj az aquafababól kemény habot.
  2. Olvaszd fel a csokit, majd óvatosan keverd a habhoz. Keverd bele a vaníliát és a rum aromát is. (Édesítheted is datolyapasztával ízlés szerint, én nem tettem hozzá.)
  3. Tedd poharakba az elkészült krémet és pihentesd 1-2 órát a hűtőben, míg megszilárdul.

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...