
Babos brownie
|
2025.02.03.
Teljes értékű dupla csokis édesség fekete babból! Ez a babos brownie nálunk a család egyik kedvenc nasija.
Hozzávalók
- 1 bögre főtt (vagy BPA-mentes konzerv) fekete bab vagy vörösbab - 1 bögre az összes receptemnél = 3dl
- 1 púpos bögre datolya - forró vízbe áztatva 15 percre, majd lecsepegtetve
- 1 bögre zabpehelyliszt
- 3 ek. kakaópor
- 2 tk. vanília őrlemény
- 1/4 bögre növényi tej
Tetejére (opcionális)
- magas kakaótartalmú, minőségi étcsokoládé - "sárgalámpás" alapanyag a ténében, én 100%-os étcsokoládét használtam
Elkészítés
- Dobj minden hozzávalót aprítógépbe és jó alaposan dolgozd össze.
- Kanalazd a masszát sütőpapírral bélelt kenyérformába, vagy egy tepsibe vékony rétegben és 180 fokos sütőben süsd 20 percig. Várd meg, mìg teljesen kihűl.
- Ezután vágd szeletekre és locsold meg olvasztott csokival. Én a tetejét még megszórtam egy kevés nagyszemű sóval.
- Tedd hűtőbe, míg megszilárdul rajta a csokiréteg.