Babos brownie

Sike Betti | 2025.02.03.
Stopper ikon
30 perc
Teríték ikon
1 kenyérforma

Teljes értékű dupla csokis édesség fekete babból! Ez a babos brownie nálunk a család egyik kedvenc nasija.

Hozzávalók

  • 1 bögre főtt (vagy BPA-mentes konzerv) fekete bab vagy vörösbab - 1 bögre az összes receptemnél = 3dl
  • 1 púpos bögre datolya - forró vízbe áztatva 15 percre, majd lecsepegtetve
  • 1 bögre zabpehelyliszt
  • 3 ek. kakaópor
  • 2 tk. vanília őrlemény
  • 1/4 bögre növényi tej

Tetejére (opcionális)

  • magas kakaótartalmú, minőségi étcsokoládé - "sárgalámpás" alapanyag a ténében, én 100%-os étcsokoládét használtam

Elkészítés

  1. Dobj minden hozzávalót aprítógépbe és jó alaposan dolgozd össze.
  2. Kanalazd a masszát sütőpapírral bélelt kenyérformába, vagy egy tepsibe vékony rétegben és 180 fokos sütőben süsd 20 percig. Várd meg, mìg teljesen kihűl.
  3. Ezután vágd szeletekre és locsold meg olvasztott csokival. Én a tetejét még megszórtam egy kevés nagyszemű sóval.
  4. Tedd hűtőbe, míg megszilárdul rajta a csokiréteg.

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...