
Misós csicseripalacsinta
A banános hajdinapalacsinták mellett a másik nagy családi kedvencünk ez a misós csicseripalacsinta!
Mostanában az édességekbe is szeretek egy kis miso pasztát keverni, nagyon jól áll a kekszeknek, sütiknek, palacsintának és édes szószoknak is egy csipetnyi unami! Így készült ez az almás-banános misós csicseripalacsinta, melyet egy különleges misós csokiszósszal tálaltam. Jól illik hozzá egy kis savanykás íz, így fagyasztott erdei gyümölcs mixet olvasztottam a tetejére.
Miso pasztát ázsiai boltokban, vagy bioboltokban találhatsz. Természetesen ki is hagyhatod a receptből, de nagyon ajánlom a beszerzését, mert különleges ízt ad mind a palacsintáknak, mind a csokiszósznak!
Ha palacsintaimádó vagy (mint én), akkor ne hagyd ki a citromos-mákos zabpalacsintákat sem!
Hozzávalók
Csicseripalacsintához
- 2 db érett banán
- 4 ek. datolyakrém
- 6 nagy ek. almaszósz
- csipet vanília őrlemény
- 1 bögre csicseriborsóliszt
- 3/4 bögre zabpehely
- fél bögre növényi tej
- 1 tk. miso paszta
Csokiszószhoz
- 1/3 bögre datolya - 10-15 percre forró vízbe áztatva, hogy megpuhuljon
- 1/3 bögre növényi tej
- 1 tk. miso paszta
- ízlés szerint egy pici tahini
- csipet vanília őrlemény
- 4-5 kocka magas kakaótartalmú, minőségi étcsokoládé
Elkészítés
- Egy villa segítségével jó alaposan nyomkodd össze a banánokat, majd keverd hozzájuk a palacsinta minden hozzávalóját.
- Tapadásmentes serpenyőben teríts szét evőkanálnyi adagokat és süsd jól át a palacsinták mindkét oldalát.
- A szószhoz csepegtesd le a beáztatott datolyákat, majd turmuxold össze a növényi tejjel, miso pasztával, vaníliával, ízlés szerint pici tahinivel.
- Olvaszd fel az étcsokoládét és keverd a datolyás krémhez. Kóstold meg, ízlés szerint édesítsd tovább datolyakrémmel.
- Tálald az elkészült palacsintákat a csokiszósszal, ízlés szerinti gyümölcsökkel!