Misós csicseripalacsinta

Sike Betti | 2025.01.24.
Stopper ikon
30 perc
Teríték ikon
4 fő

A banános hajdinapalacsinták mellett a másik nagy családi kedvencünk ez a misós csicseripalacsinta!

Mostanában az édességekbe is szeretek egy kis miso pasztát keverni, nagyon jól áll a kekszeknek, sütiknek, palacsintának és édes szószoknak is egy csipetnyi unami! Így készült ez az almás-banános misós csicseripalacsinta, melyet egy különleges misós csokiszósszal tálaltam. Jól illik hozzá egy kis savanykás íz, így fagyasztott erdei gyümölcs mixet olvasztottam a tetejére.

Miso pasztát ázsiai boltokban, vagy bioboltokban találhatsz. Természetesen ki is hagyhatod a receptből, de nagyon ajánlom a beszerzését, mert különleges ízt ad mind a palacsintáknak, mind a csokiszósznak!

Ha palacsintaimádó vagy (mint én), akkor ne hagyd ki a citromos-mákos zabpalacsintákat sem!

Hozzávalók

Csicseripalacsintához

  • 2 db érett banán
  • 4 ek. datolyakrém
  • 6 nagy ek. almaszósz
  • csipet vanília őrlemény
  • 1 bögre csicseriborsóliszt
  • 3/4 bögre zabpehely
  • fél bögre növényi tej
  • 1 tk. miso paszta

Csokiszószhoz

  • 1/3 bögre datolya - 10-15 percre forró vízbe áztatva, hogy megpuhuljon
  • 1/3 bögre növényi tej
  • 1 tk. miso paszta
  • ízlés szerint egy pici tahini
  • csipet vanília őrlemény
  • 4-5 kocka magas kakaótartalmú, minőségi étcsokoládé

Elkészítés

  1. Egy villa segítségével jó alaposan nyomkodd össze a banánokat, majd keverd hozzájuk a palacsinta minden hozzávalóját.
  2. Tapadásmentes serpenyőben teríts szét evőkanálnyi adagokat és süsd jól át a palacsinták mindkét oldalát.
  3. A szószhoz csepegtesd le a beáztatott datolyákat, majd turmuxold össze a növényi tejjel, miso pasztával, vaníliával, ízlés szerint pici tahinivel.
  4. Olvaszd fel az étcsokoládét és keverd a datolyás krémhez. Kóstold meg, ízlés szerint édesítsd tovább datolyakrémmel.
  5. Tálald az elkészült palacsintákat a csokiszósszal, ízlés szerinti gyümölcsökkel!

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...