Citromos-mákos zabpalacsinta

Sike Betti | 2024.04.03.
Stopper ikon
20 perc
Teríték ikon
darab

A hajdinapalacsinta mellett a legújabb kedvenc minipalacsintánk ez a mákos-citromos zabpalacsinta!

Önmagában is nagyon finom, de tálalhatod magvajakkal vagy 100%-os gyümölcslekvárral és természetesen friss gyümölcsökkel!

Hozzávalók

  • 1 közepes banán
  • 1 bögre őrölt zabpehely - 3 dl-es bögrét használtam
  • 2-3 ek. őrölt mák
  • fél bögre datolya - 30 percre forró vízbe áztatva, majd lecsepegtetve
  • 1 ek. citromlé
  • 1 tk. bio reszelt citromhéj
  • 1 tk. vanília őrlemény
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 3 ek. natúr növényi joghurt - én natúr szójajoghurtot használtam
  • 1/3 bögre növényi tej

Elkészítés

  1. Tedd az összes hozzávalót aprítógépbe és alaposan dolgozd össze.
  2. Forrósíts fel egy tapadásmentes serpenyőt és evőkanálnyi adagokat teríts szét rajta. Süsd át a minipalacsinták mindkét oldalát!

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...