Citromos-mákos zabpalacsinta
|
2024.04.03.
A hajdinapalacsinta mellett a legújabb kedvenc minipalacsintánk ez a mákos-citromos zabpalacsinta!
Önmagában is nagyon finom, de tálalhatod magvajakkal vagy 100%-os gyümölcslekvárral és természetesen friss gyümölcsökkel!
Hozzávalók
- 1 közepes banán
- 1 bögre őrölt zabpehely - 3 dl-es bögrét használtam
- 2-3 ek. őrölt mák
- fél bögre datolya - 30 percre forró vízbe áztatva, majd lecsepegtetve
- 1 ek. citromlé
- 1 tk. bio reszelt citromhéj
- 1 tk. vanília őrlemény
- 1 tk. szódabikarbóna
- 3 ek. natúr növényi joghurt - én natúr szójajoghurtot használtam
- 1/3 bögre növényi tej
Elkészítés
- Tedd az összes hozzávalót aprítógépbe és alaposan dolgozd össze.
- Forrósíts fel egy tapadásmentes serpenyőt és evőkanálnyi adagokat teríts szét rajta. Süsd át a minipalacsinták mindkét oldalát!