Céklás gnocchi diós-zsályás mártásban

Sike Betti | 2025.04.30.
Stopper ikon
50 perc
Teríték ikon
3 fő

Hozzávalók

Gnocchihoz

  • fél bögre céklapüré - kb. 2 kisebb cékla megfőzve és pürésítve
  • 1 bögrényi villával alaposan összezúzott főtt burgonya - kb. 5 kisebb krumplinak felel meg
  • 1 és 1/3 bögre teljes kiőrlésű liszt + amennyi a gyúráshoz, nyújtáshoz kell
  • só, pirításhoz fokhagymapor

Diós-zsályás mártáshoz

  • 3/4 bögre szeletelt/őrölt mandula - ha szeletelt, akkor 30 percre forró vízbe áztatva
  • fél bögre dió - szintén 30 percre forró vízbe áztatva
  • 2 bögre növényi tej
  • 3 ek. sörélesztőpehely
  • só, bors
  • 1 ek. fokhagymapor
  • 1 tk. vöröshagymapor
  • 1 ek. szárított zsálya
  • 1 marék durvára aprított dió

Elkészítés

  1. Egy nagy tálban keverd össze a gnocchi hozzávalóit, majd kézzel gyúrd meg a tésztát. Ha túl hígnak érzed és nehezen formázható, akkor adj még hozzá lisztet.
  2. Lisztezett felületen gyúrj belőle 5-6 gombócot, majd a gombócokat formázd hosszú csíkokká. Ebből vagdosd le a kis gnocchikat. Ízlés szerint a villa hátulján végiggörgetve formázhatod is őket.
  3. Ha elkészült minden falatka, akkor forrásban lévő vízben, kisebb adagokban főzd ki őket. Akkor állnak készen, mikor felúsznak a víz felszínére.
  4. Most jöhet a pirítás: tapadásmentes serpenyőben pirítsd át a megfőtt gnocchik mindkét oldalát, közben sózd és borsozd őket, szórd meg jól fokhagymaporral.
  5. A mártáshoz turmixold össze a lecsepegtetett diót és mandulát a növényi tejjel, majd öntsd egy fazékba. Kezdd el melegíteni, add hozzá a fűszereket, majd végül az aprított diót is.
  6. Tálald a gnocchit az elkészült mártással.

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...