![ceklas-mandulakeksz](https://sikebetti.hu/wp-content/uploads/2023/12/Screenshot_20231023_004034_Gallery-1.jpg)
Céklás mandulakeksz
|
2023.12.03.
Hozzávalók
- 1 nagyobb felaprított cékla puhára sütve
- másfél bögre zabpehely
- máfél bögre őrölt mandula
- fél bögre növényi tej
- 5-6 szem datolya
- 1 tk. vanília őrlemény
- 1 kk. kardamom
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1 ek. mandulavaj
- ízlés szerint aprított, magas kakaótartalmú, minőségi étcsokoládé
Elkészítés
- Tedd a puhára sütött aprított céklát az összes többi hozzávalóval együtt aprítógépbe és dolgozd teljesen homogén állagúra.
- Ízlés szerint utólag egy kanállal keverhetsz hozzá magas kakaótartalmú csokoládédarabokat.
- Fagylaltadagoló vagy egy evőkanál segítségével pakolj kis kupacokat egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd kicsit lapítsd le őket.
- 180 fokos sütőben süsd őket kb. 20 percig, de folyamatosan figyeld, nehogy megégjenek.