Céklás mandulakeksz

Sike Betti | 2023.12.03.
Stopper ikon
35 perc
Teríték ikon
10 keksz

Hozzávalók

  • 1 nagyobb felaprított cékla puhára sütve
  • másfél bögre zabpehely
  • máfél bögre őrölt mandula
  • fél bögre növényi tej
  • 5-6 szem datolya
  • 1 tk. vanília őrlemény
  • 1 kk. kardamom
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 ek. mandulavaj
  • ízlés szerint aprított, magas kakaótartalmú, minőségi étcsokoládé

Elkészítés

  1. Tedd a puhára sütött aprított céklát az összes többi hozzávalóval együtt aprítógépbe és dolgozd teljesen homogén állagúra.
  2. Ízlés szerint utólag egy kanállal keverhetsz hozzá magas kakaótartalmú csokoládédarabokat.
  3. Fagylaltadagoló vagy egy evőkanál segítségével pakolj kis kupacokat egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd kicsit lapítsd le őket.
  4. 180 fokos sütőben süsd őket kb. 20 percig, de folyamatosan figyeld, nehogy megégjenek.

Mi így készítettük Dr. Lengyel Boglárka gyermekorvossal:

www.lengyelboglarka.hu

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...