Spanyol mandulatorta
|
2024.05.06.
egy kis tofus csavarral 🤩
Ezt a süteményt a Tarta de Santiago ihlette, amely igen népszerű édesség Spanyolországban. Hagyományosan tojással készül, amit én natúr tofuval helyettesítettem.😊
Gyors és egyszerű, fehérjedús édesség született!
Hozzávalók
- 200 gramm őrölt mandula - és egy kevés szórásnak
- 1 tk. vanília őrlemény
- 1 kk. (ceyloni) fahéj
- 1 ek. reszelt bio narancshéj
- 2 ek. narancslé
- 1 ek. reszelt bio citromhéj
- 200 gramm natúr tofu
- 200 gramm datolya - 30 percre forró vízbe áztatva, majd lecsepegtetve
- 5 ek. natúr növényi joghurt
Elkészítés
- Tedd aprítógépbe a tofut a natúr növényi joghurttal, a lecsepegtetett datolyával és a narancslével és dolgozd krémesre.
- Keverd össze az összes többi hozzávalóval.
- Öntsd a masszát egy sütőpapírral bélelt csattos tortaformába és 170 fokon süsd 30 percig.
- Várd meg, míg teljesen kihűl.
- A hagyományos porcukor helyett én őrölt mandulával szórtam meg a tetejét. 😊 .