Spanyol mandulatorta

Sike Betti | 2024.05.06.
Stopper ikon
45 perc
Teríték ikon
1 torta

egy kis tofus csavarral 🤩

Ezt a süteményt a Tarta de Santiago ihlette, amely igen népszerű édesség Spanyolországban. Hagyományosan tojással készül, amit én natúr tofuval helyettesítettem.😊 

Gyors és egyszerű, fehérjedús édesség született! 

Hozzávalók

  • 200 gramm őrölt mandula - és egy kevés szórásnak
  • 1 tk. vanília őrlemény
  • 1 kk. (ceyloni) fahéj
  • 1 ek. reszelt bio narancshéj
  • 2 ek. narancslé
  • 1 ek. reszelt bio citromhéj
  • 200 gramm natúr tofu
  • 200 gramm datolya - 30 percre forró vízbe áztatva, majd lecsepegtetve
  • 5 ek. natúr növényi joghurt

Elkészítés

  1. Tedd aprítógépbe a tofut a natúr növényi joghurttal, a lecsepegtetett datolyával és a narancslével és dolgozd krémesre.
  2. Keverd össze az összes többi hozzávalóval.
  3. Öntsd a masszát egy sütőpapírral bélelt csattos tortaformába és 170 fokon süsd 30 percig.
  4. Várd meg, míg teljesen kihűl.
  5. A hagyományos porcukor helyett én őrölt mandulával szórtam meg a tetejét. 😊 .

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...