Medvehagymás kesuvajkrém

Sike Betti | 2024.04.03.
Stopper ikon
10 perc
Teríték ikon
1 kisebb tál

A medvehagymapesztó mellett a másik kedvenc tavaszi medvehagymás kencénk!

Hozzávalók

  • 1 bögre kesudió - 1 órára forró vízbe áztatva, majd lecsepegtetve
  • fél bögre víz
  • só, bors
  • 1 tk. sörélesztőpehely
  • 1 kk. fokhagymapor
  • 2 ek. citromlé
  • 1 nagy csokor friss medvehagyma - megtisztítva és apróra vágva
  • 2 ek. szárított medvehagyma - opcionális

Elkészítés

  1. Tedd aprítógépbe a kesudiót és lassan adagold hozzá a vizet. Dolgoztasd addig a gépet, míg krémes kesuvajat nem kapsz.
  2. Dolgozd hozzá a fűszereket és a citromlevet is.
  3. Végül szórd hozzá a felaprított friss medvehagymát is és dolgozd ezt is a krémbe.
  4. Tálald pirítóssal, frissen sült kaláccsal!

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...