
Medvehagymás kesuvajkrém
|
2024. április 03.
A medvehagymapesztó mellett a másik kedvenc tavaszi medvehagymás kencénk!
Hozzávalók
- 1 bögre kesudió - 1 órára forró vízbe áztatva, majd lecsepegtetve
- fél bögre víz
- só, bors
- 1 tk. sörélesztőpehely
- 1 kk. fokhagymapor
- 2 ek. citromlé
- 1 nagy csokor friss medvehagyma - megtisztítva és apróra vágva
- 2 ek. szárított medvehagyma - opcionális
Elkészítés
- Tedd aprítógépbe a kesudiót és lassan adagold hozzá a vizet. Dolgoztasd addig a gépet, míg krémes kesuvajat nem kapsz.
- Dolgozd hozzá a fűszereket és a citromlevet is.
- Végül szórd hozzá a felaprított friss medvehagymát is és dolgozd ezt is a krémbe.
- Tálald pirítóssal, frissen sült kaláccsal!