
Spenótos csicseriborsó
|
2025.01.25.
A spanyol tapas bárok egyik főszerepelője a spenótos csicseriborsó, amely egy alapból is vegán fogás! Jellegzetes ízvilágáért a római kömény felel. Nagyon-nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető étel, amely gabonával, vagy krumplival tálalva tökéletes főételnek is.
További izgi spanyol tapasokért pörgesd végig spanyol receptjeimet!
Hozzávalók
- 1 bögre főtt (vagy üveges konzerv) csicseriborsó
- 100 gramm friss spenót
- 1 tk. füstölt pirospaprika
- 1 tk. édes pirospaprika
- másfél tk. római kömény
- só, bors
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 ek. balzsamecet
- 1 ek. fokhagymapor
Elkészítés
- A spenótleveleket hagyhatod egészben, de én jobban szeretem aprítva, így kezdésként aprítógéppel jól összeaprítottam.
- 3 gerezd fokhagymát vágj vékony szeletekre és egy pici vízen kezdd el párolni.
- Dobd rá a spenótleveleket és a csicseriborsót, majd jöhet az összes többi hozzávaló. A maradék 3 gerezd fokhagymát fokhagymanyomóval nyomtam hozzá.
- Öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi a csicseriborsó-szemeket és párold 15-20 percig, míg a borsószemek nagyon puhára párolódnak.
- Kóstold és ízlés szerint adj hozzá még fűszereket.
- Tálald tetszőleges körettel, mi hajdinával fogyasztottuk.