Spenótos csicseriborsó

Sike Betti | 2025.01.25.
Stopper ikon
15 perc
Teríték ikon
2 fő

A spanyol tapas bárok egyik főszerepelője a spenótos csicseriborsó, amely egy alapból is vegán fogás! Jellegzetes ízvilágáért a római kömény felel. Nagyon-nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető étel, amely gabonával, vagy krumplival tálalva tökéletes főételnek is.

További izgi spanyol tapasokért pörgesd végig spanyol receptjeimet!

Hozzávalók

  • 1 bögre főtt (vagy üveges konzerv) csicseriborsó
  • 100 gramm friss spenót
  • 1 tk. füstölt pirospaprika
  • 1 tk. édes pirospaprika
  • másfél tk. római kömény
  • só, bors
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. balzsamecet
  • 1 ek. fokhagymapor

Elkészítés

  1. A spenótleveleket hagyhatod egészben, de én jobban szeretem aprítva, így kezdésként aprítógéppel jól összeaprítottam.
  2. 3 gerezd fokhagymát vágj vékony szeletekre és egy pici vízen kezdd el párolni.
  3. Dobd rá a spenótleveleket és a csicseriborsót, majd jöhet az összes többi hozzávaló. A maradék 3 gerezd fokhagymát fokhagymanyomóval nyomtam hozzá.
  4. Öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi a csicseriborsó-szemeket és párold 15-20 percig, míg a borsószemek nagyon puhára párolódnak.
  5. Kóstold és ízlés szerint adj hozzá még fűszereket.
  6. Tálald tetszőleges körettel, mi hajdinával fogyasztottuk.

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...