Kapros kence tofuból és mandulából
|
2023.07.13.
Szeretitek a kaprot? 😊 Én eddig bárkit kérdeztem, vagy nagyon imádja vagy nagyon utálja. Én az előbbi csoportba tartozom, nagyon-nagyon szeretem! 😍 Érdemes szárított kapor helyett friss kaprot beszerezni, mert sokkal intenzívebb az íze az ételekben, mint a szárított verziónak. 💚
Készíthetsz vele tzatzikit, vagy más növényi joghurtos kencét, vagy pl remekül illik vegán „halas” ételekhez, pl. répalazachoz. 😊🥕 Nagyon jó páros vegán „túrós” kencékkel is, amit pl. tofuból tudunk készíteni. Az alábbi kapros krém valahol a túró és a sajtkrém között áll, szerintem nagyon finom. 😍 Emellett tápláló és fehérjedús, mivel tofu és mandula képezi az alapját.
Hozzávalók
- 100 gramm natúr tofu
- 1/3 bögre blansírozott mandula - 1 órára forró vízbe áztatva
- 1/3 bögre víz
- 1 db citrom leve
- 1 tk. almaecet
- só, bors
- 1 tk. fokhagymapor
- 3-4 ek. sörélesztőpehely
- 1-2 ek. friss kapor
- 1-2 ek. szárított oregánó
- 1 fej lilahagyma
Elkészítés
- Morzsold össze a tofut egy tálban.
- Csepegtesd le a beáztatott mandulát, majd tedd turmixgépbe a tofun és lilahagymán kívül minden hozzávalóval. Turmixold homogénre.
- Keverd a fűszeres mandulasajtkrémet a morzsolt tofuhoz, majd aprítsd fel a lilahagymát és keverd azt is a kencéhez. 😊