Kapros kence tofuból és mandulából

Sike Betti | 2023.07.13.
Stopper ikon
30 perc
Teríték ikon
4 fő

Szeretitek a kaprot? 😊 Én eddig bárkit kérdeztem, vagy nagyon imádja vagy nagyon utálja. Én az előbbi csoportba tartozom, nagyon-nagyon szeretem! 😍 Érdemes szárított kapor helyett friss kaprot beszerezni, mert sokkal intenzívebb az íze az ételekben, mint a szárított verziónak. 💚

Készíthetsz vele tzatzikit, vagy más növényi joghurtos kencét, vagy pl remekül illik vegán „halas” ételekhez, pl. répalazachoz. 😊🥕 Nagyon jó páros vegán „túrós” kencékkel is, amit pl. tofuból tudunk készíteni. Az alábbi kapros krém valahol a túró és a sajtkrém között áll, szerintem nagyon finom. 😍 Emellett tápláló és fehérjedús, mivel tofu és mandula képezi az alapját.

Hozzávalók

  • 100 gramm natúr tofu
  • 1/3 bögre blansírozott mandula - 1 órára forró vízbe áztatva
  • 1/3 bögre víz
  • 1 db citrom leve
  • 1 tk. almaecet
  • só, bors
  • 1 tk. fokhagymapor
  • 3-4 ek. sörélesztőpehely
  • 1-2 ek. friss kapor
  • 1-2 ek. szárított oregánó
  • 1 fej lilahagyma

Elkészítés

  1. Morzsold össze a tofut egy tálban.
  2. Csepegtesd le a beáztatott mandulát, majd tedd turmixgépbe a tofun és lilahagymán kívül minden hozzávalóval. Turmixold homogénre.
  3. Keverd a fűszeres mandulasajtkrémet a morzsolt tofuhoz, majd aprítsd fel a lilahagymát és keverd azt is a kencéhez. 😊

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...