Kelkáposzta chips

Sike Betti | 2024.05.22.
Stopper ikon
40 perc
Teríték ikon

A kelkáposzta chips a legegyszerűbb módja annak, hogy a család pillanatok alatt elfogyasszon egy fej káposztát! 😁

Ezt a ropogós, fűszeres nasit a kislányom is imádja ropogtatni. A kis káposztaleveleket fehérbabos masszába forgattam, úgyhogy még hüvelyest is tartalmaz ez az egyszerű finomság!

Hozzávalók

  • egy kicsi kelkáposzta
  • fél bögre főtt fehérbab
  • 1 ek. almaecet
  • 1 tk. füstölt pirospaprika
  • 1 tk. vöröshagymapor
  • 3 ek. sörélesztőpehely
  • 1 kk. miso paszta - helyette lehet szójaszósz is, vagy elhagyható
  • só, bors
  • pici víz

Elkészítés

  1. Tépkedd kicsi darabokra a káposztát.
  2. Aprítógépben, vagy botmixerrel dolgozd össze a többi hozzávalót. Annyi vizet adj hozzá, hogy homogén, kenhető állagot kapj.
  3. Masszírozd a fűszeres masszát a káposztafalatkákba.
  4. Terítsd ki őket egy sütőpapírral bélelt tepsin, majd 150 fokos sütőben süsd őket addig, míg roppanóssá válnak! Utána jöhet a sütőbe a következő adag.

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...