
Kelkáposzta chips
|
2024.05.22.
A kelkáposzta chips a legegyszerűbb módja annak, hogy a család pillanatok alatt elfogyasszon egy fej káposztát! 😁
Ezt a ropogós, fűszeres nasit a kislányom is imádja ropogtatni. A kis káposztaleveleket fehérbabos masszába forgattam, úgyhogy még hüvelyest is tartalmaz ez az egyszerű finomság!
Hozzávalók
- egy kicsi kelkáposzta
- fél bögre főtt fehérbab
- 1 ek. almaecet
- 1 tk. füstölt pirospaprika
- 1 tk. vöröshagymapor
- 3 ek. sörélesztőpehely
- 1 kk. miso paszta - helyette lehet szójaszósz is, vagy elhagyható
- só, bors
- pici víz
Elkészítés
- Tépkedd kicsi darabokra a káposztát.
- Aprítógépben, vagy botmixerrel dolgozd össze a többi hozzávalót. Annyi vizet adj hozzá, hogy homogén, kenhető állagot kapj.
- Masszírozd a fűszeres masszát a káposztafalatkákba.
- Terítsd ki őket egy sütőpapírral bélelt tepsin, majd 150 fokos sütőben süsd őket addig, míg roppanóssá válnak! Utána jöhet a sütőbe a következő adag.