Kardamomos-diós-szilvás morzsapite
|
2024.09.25.
🍁További 100 szezonális teljes értékű receptért – köztük sok-sok őszi süteményötletért – keresd az Őszi Receptgyűjteményem🥰🍁
Hozzávalók
Tésztához
- 1 bögre zabpehelyliszt
- 1 bögre barna rizsliszt
- 2 érett banán összenyomkodva
- 2 ek. natúr növényi joghurt
- 1/3 bögre datolyakrém - (datolya forró vízbe áztatva, majd turmixolva annyi áztatóvízzel, amennyi éppen ellepi)
- 1/3 bögre növényi tej
Töltelékhez
- 300 gramm szilva
- 5 ek. datolyakrém
- 1 tk. kardamom
- 1 tk. vanília őrlemény
- 2 ek. 100%-os szilvalekvár
- 1 ek. citromlé
- 1/4 bögre növényi tej
Töltelék alá szórásnak
- 2 marék darált dió
Elkészítés
- Egy nagy tálban gyúrd össze a tészta hozzávalóit. Fogd a 2/3 részét és nyomkodd bele egy sütőpapírral bélelt 24 cm-es piteformába úgy, hogy oldalt formázz neki egy kis peremet.
- 180 fokos sütőben süsd elő.
- Közben dobd egy fazékba a töltelék hozzávalóit és rotyogtasd kb 10 percig.
- Az elősütést követően szórd meg az alapot az őrölt dióval, majd kanalazd rá a szilvás tölteléket.
- A tészta félretett 1/3 részét csipkedd a töltelék tetejére. Tedd vissza sülni a pitét további kb. 25 percre, míg a teteje elkezd barnulni.
- Várd meg, míg kihűl. Tálald magában, vagy növényi joghurttal, esetleg vaníliás banánfagyival! 😋