Kardamomos-diós-szilvás morzsapite

Sike Betti | 2024.09.25.
Stopper ikon
50 perc
Teríték ikon
24 cm-es piteforma

🍁További 100 szezonális teljes értékű receptért – köztük sok-sok őszi süteményötletért – keresd az Őszi Receptgyűjteményem🥰🍁

Hozzávalók

Tésztához

  • 1 bögre zabpehelyliszt
  • 1 bögre barna rizsliszt
  • 2 érett banán összenyomkodva
  • 2 ek. natúr növényi joghurt
  • 1/3 bögre datolyakrém - (datolya forró vízbe áztatva, majd turmixolva annyi áztatóvízzel, amennyi éppen ellepi)
  • 1/3 bögre növényi tej

Töltelékhez

  • 300 gramm szilva
  • 5 ek. datolyakrém
  • 1 tk. kardamom
  • 1 tk. vanília őrlemény
  • 2 ek. 100%-os szilvalekvár
  • 1 ek. citromlé
  • 1/4 bögre növényi tej

Töltelék alá szórásnak

  • 2 marék darált dió

Elkészítés

  1. Egy nagy tálban gyúrd össze a tészta hozzávalóit. Fogd a 2/3 részét és nyomkodd bele egy sütőpapírral bélelt 24 cm-es piteformába úgy, hogy oldalt formázz neki egy kis peremet.
  2. 180 fokos sütőben süsd elő.
  3. Közben dobd egy fazékba a töltelék hozzávalóit és rotyogtasd kb 10 percig.
  4. Az elősütést követően szórd meg az alapot az őrölt dióval, majd kanalazd rá a szilvás tölteléket.
  5. A tészta félretett 1/3 részét csipkedd a töltelék tetejére. Tedd vissza sülni a pitét további kb. 25 percre, míg a teteje elkezd barnulni.
  6. Várd meg, míg kihűl. Tálald magában, vagy növényi joghurttal, esetleg vaníliás banánfagyival! 😋

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...