Hideg szederleves mandulás tofugolyókkal

Sike Betti | 2025.03.04.
Stopper ikon
30 perc
Teríték ikon
3 fő

A natúr tofu jól helyettesíti a túrót édességekben is, mint például ezekben az édes levesbetétként használt mandulás golyókban. Szerintem a tofu ebben a formájában nagyon hasonlít a túrókrémhez, amely jól illik ehhez a hűsítő gyümölcsös krémleveshez. 🤩 A szederlevest szeder helyett készítettem már áfonyával is, azzal is nagyon finom! 

Hozzávalók

Szederleveshez

  • 2 bögre szeder - használhatsz helyette áfonyát is
  • 1 bögre növényi tej
  • 1 tk. vanília őrlemény
  • 1 ek. citromlé
  • csipet fahéj
  • egy marék mandula
  • 6-7 ek. datolyakrém

Édes mandulás tofugolyókhoz

  • 70 gramm natúr tofu
  • 3 ek. datolyakrém
  • 1 kk. vanília őrlemény
  • 6 ek. őrölt mandula
  • 1 ek. natúr növényi joghurt
  • néhány csepp citrmlé

Továbbiak

  • 3-4 ek. aprított vagy szeletelt mandula a forgatáshoz

Elkészítés

  1. Tedd a szederleves összes hozzávalóját turmixgépbe és alaposan turmixold össze.
  2. Most jöhet a tofugolyó: tedd aprítógépbe a hozzávalókat és dolgozd össze a masszát. Formálj belőle golyókat, majd hempergesd meg őket aprított mandulában.
  3. Tálalás előtt jól hűtsd le a levest és az édes golyókat is!

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...