
Vegán matchás palacsinta édes babkrémmel
|
2025.03.03.
Desszert
Reggeli
Japán
Gluténmentes
Szójamentes
Bab
Hajdinás
Palacsinta
Útravaló
Vendégváró
Húsvéti
Nyári
Tavaszi
Téli
Ezeket az izgalmas teljes értékű, vegán matchás palacsintákat a japán palacsinta, a dorayaki ihlette. Hagyományosan adzuki babból készült a töltelékként használt édes krém, de ez vörösbabbal is tökéletesen helyettesíthető, hiszen ez egy semleges, sőt, inkább édesebb ízvilágú hüvelyes.
Hozzávalók
Palacsintához
- 1 bögre hajdinaliszt
- 1 tk. vanília őrlemény
- fél tk. szódabikarbóna
- fél ek. citromlé
- 3 ek. mandulavaj vagy más magvaj
- 1 bögre növényi tej
- 8 szem datolya - ha nem elég puha, akkor áztasd be forró vízbe 10-15 percre
- 2 tk. matcha por - gyerekeknél hagyd ki
Édes babkrémhez
- fél bögre főtt vörösbab
- 3/4 bögre datolya - 10-15 percre forró vízbe áztatva
- 1 tk. vanília őrlemény
- csipet só
- néhány ek. növényi tej
Elkészítés
- Tedd aprítógépbe a babkrém hozzávalóit és dolgozd krémesre. Adj hozzá annyi növényi tejet, hogy krémes állagot kapj.
- Most tedd aprítógépbe a palacsinta összes hozzávalóját és dolgozd homogén állagúra.
- Evőkanálnyi adagokat teríts szét egy tapadásmentes serpenyőben és alaposan süsd át a palacsinták mindkét oldalát.
- Fogj egy elkészült palacsintát, halmozz rá egy adag édes babkrémet, majd tegyél rá egy másik palacsintát, hogy kis palacsinta-szendvicskéket kapj.
