Vegán matchás palacsinta édes babkrémmel

Sike Betti | 2025.03.03.
Stopper ikon
50 perc
Teríték ikon
4 fő

Ezeket az izgalmas teljes értékű, vegán matchás palacsintákat a japán palacsinta, a dorayaki ihlette. Hagyományosan adzuki babból készült a töltelékként használt édes krém, de ez vörösbabbal is tökéletesen helyettesíthető, hiszen ez egy semleges, sőt, inkább édesebb ízvilágú hüvelyes.

Hozzávalók

Palacsintához

  • 1 bögre hajdinaliszt
  • 1 tk. vanília őrlemény
  • fél tk. szódabikarbóna
  • fél ek. citromlé
  • 3 ek. mandulavaj vagy más magvaj
  • 1 bögre növényi tej
  • 8 szem datolya - ha nem elég puha, akkor áztasd be forró vízbe 10-15 percre
  • 2 tk. matcha por - gyerekeknél hagyd ki

Édes babkrémhez

  • fél bögre főtt vörösbab
  • 3/4 bögre datolya - 10-15 percre forró vízbe áztatva
  • 1 tk. vanília őrlemény
  • csipet só
  • néhány ek. növényi tej

Elkészítés

  1. Tedd aprítógépbe a babkrém hozzávalóit és dolgozd krémesre. Adj hozzá annyi növényi tejet, hogy krémes állagot kapj.
  2. Most tedd aprítógépbe a palacsinta összes hozzávalóját és dolgozd homogén állagúra.
  3. Evőkanálnyi adagokat teríts szét egy tapadásmentes serpenyőben és alaposan süsd át a palacsinták mindkét oldalát.
  4. Fogj egy elkészült palacsintát, halmozz rá egy adag édes babkrémet, majd tegyél rá egy másik palacsintát, hogy kis palacsinta-szendvicskéket kapj.

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...